27-04-2022

Zec: Rast cijena udar na penzionere čija primanja nisu dovoljna za dostojanstven život

Rast cijena prehrambenih i neprehrambenih proizvoda kao i stanova za izdavanje predstavlja veliki problem svim građanima, a posebno penzionerima čija primanja, i uz najavljeno povećanje istih, nisu dovoljna za dostojanstven život.

Zec: Rast cijena udar na penzionere čija primanja nisu dovoljna za dostojanstven život | Radio Televizija Budva

Ilustracija

Predsjednik penzionera Udruženja Budve Nikola Zec kazao je da se u trenutnim okolnostima veoma teško živi.

"Znamo kako se živi, ako nema nekih drugih dodatnih prihoda, vrlo teško. Od prvog maja bi trebale penzije da idu gore deset odsto, tako barem najavljuju, međutim čuo sam da treba pravilnik zakona mijenjati, a pošto Skupština još uvijek nije konstituisana, vidjećemo. Ja mislim da neće biti sporno da se povećava ono što je već dogovoreno", kazao je u Zec.



I uz povećanje penzija od deset odsto samo će pojedincima biti bolje.

"Jeste onima koji imaju veće penzije biće osjetno, ali kako će biti onima koji imaju male penzije", istakao je on.

Udruženje penzionera pokrenulo je inicijativu za dobijanje stambenih jedinica još 2016. godine, a do danas još uvijek žive samo od obećanja, istakao je Zec.

"Tačno u junu 2016. godine pokrenuli smo inicijativu za dobijanje jedne lokacije na području Opštine Budva za izgradnju određenog broja stambenih jednicia za penzionere koji nemaju riješeno stambeno pitanje i to je naš veliki problem, međutim kako tada, tako i sada, to još uvijek nije riješeno. Upriličen je bio sastanak direktora Fonda PIO i predsjednika Saveza udruženja penzionera i ja sam bio na tom sastanku sa kolegama i dogovoreno je da ćemo sigurno dobiti tu lokaciju. Došlo je do promjene vlasti u Budvi i ta nova vlast je to olako shvatila, do dan danas ostaje na obećanjima što se tiče te lokacije", kazao je on.

Pored svih problema koje Udruženje penzionera Budve ima, dodatni je i priliv penzionera iz drugih opština koji ne mogu biti prioritet naspram onih koji su cijeli život proveli u Budvi. I ako je bilo pomoći od lokalne samouprave, vrijeme je da nadležni povedu malo više računa o nama, zaključio je Zec.


D.Č.