30-06-2015

Zloupotrebe prilikom gradnje TQ Plaze: Spremna nova optužnica protiv Rajka Kuljače

Specijalno tužilaštvo za borbu protiv organizovanog kriminala sprema optužnicu u predmetu protiv bivšeg predsjednika opštine Budva Rajka Kuljače zbog sumnje da je prilikom gradnje poslovno-stambenog centra "TQ Plaza" došlo do zloupotreba kojima je oštećena ta opština, saznaju Dnevne novine iz Tužilaštva.

Zloupotrebe prilikom gradnje TQ Plaze: Spremna nova optužnica protiv Rajka Kuljače | Radio Televizija Budva

Izvor DN blizak istrazi nije htio u ovoj fazi da otkriva da li će optužnicom pored Kuljače biti obuhvaćen i neko od njegovih tadašnjih saradnika, saslušavanih tokom postupka.

DN su ranije pisale da je zamjenica specijalnog tužioca Lidija Vukčević još 2013. godine u ovom predmetu saslušala Kuljaču, zatim tadašnjeg potpredsjednika opštine Dragana Marovića i glavnu menadžerku grada Milenu Marović-Bogdanović te i glavnu administratorku Snežanu Šćepanović. Osim toga, prikupljena je obimna dokumentacija i rađena su i finansijska vještačenja, koja su već neko vrijeme u rukama tužiteljke Vukčević. Dobro upućen sagovornik DN tvrdi da je taj predmet već odavno gotov, ali da nije poznato zašto se toliko dugo čekalo na njegovo procesuiranje, koje će biti sprovedeno ubrzo poslije imenovanja novog specijalnog tužioca.

Ovaj sagovornik, međutim, nije želio da otkriva o kakvoj je zloupotrebi riječ i kolika je šteta nastala potpisivanjem spornog ugovora između Opštine Budva i privatne firme "Trejd junik".