18-08-2023

Brzom intervencijom spašena mlada žena u Budvi od utapanja; Tragična smrt čovjeka nedaleko

U jučerašnjem dramatičnom događaju u Budvi, spašavajući mladu ženu iz Rožaja od utapanja na Slovenskoj plaži, ispod "La Boke", spasioci su brzom intervencijom uspjeli da spriječe tragičan ishod.


Foto: (Sa lica mjesta), čitateljka Milica Bojanić

Spasilac Jovan Vuković uspio je da hitnom reakcijom i uz pomoć kolega spasi četrdesetjednogodišnju turistkinju.

Istovremeno, nedaleko od tog mjesta došlo je do nesreće, kada se u moru ispod Hotela "Park" utopio devedesetogodišnji muškarac iz Berana.

Mitar Radulović, rukovodilac jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Budvi, potvrdio je potvrdio je za naš portal ove informacije. On je kazao da je spašena žena prošla bez posledica, dok su kod čovjeka na lice mjesta, nažalost konstatovali smrt.

Poziv u pomoć najvažnija karika u spasavanju


Ivan Terzić koordinator spasilaštva na vodi, istakao je nedavno gostujući u Jutrom iz Budve, da je u slučajevima davljenja važno ne paničiti i pozvati pomoć.

"Ono što je jako često i što sam spoznao tokom karijere jeste da poziv za pomoć često kasni, jer ljudi misle da se mogu spasiti iz određene situacije, pa obično zovu pomoć kada situacija izmakne kontorli, a nerijetko i neko ko je u blizini zove pomoć. Ipak najveći je problem što poziv često izostane ili kasni, stoga ovim putem apelujem na sve koji su u opasnosti da ne oklijevaju, ne paniče i odmah zovu pomoć", poručio je Terzić.