08-12-2021

Članovi KC „Stara Budva“ učestvovali na Međunarodnom festivalu u Čajetini

Članovi Kulturnog centra „Stara Budva“ učestvovali su na desetom Međunarodnom festivalu veterana folklora koji je organizovan u Čajetini pod sloganom „Zlatiborom cura šeće“.


Foto: KC „Stara Budva“

Kako je za naš portal kazala Snežana Martinović iz KC „Stara Budva“, na festivalu je učešće uzelo 35 folklornih ansambala iz čitavog našeg regiona.

"Festival je organizovan u nešto manjem obimu nego 2019. godine zbog epidemiološki situacije, ali je broj učesnika bio impozantan. Na festivalu osim nas nastupila su još tri društva iz Crne Gore. Naš nastup je bio sa "igrama iz Dragačeva" ", istakla je naša sagovornica.

Martinović je pohvalila i dobru organizaciju domaćina.

"Nakon nastupa svih grupa, koji je trajao oko pet sati, organizovano je prelijepo svečano druženje u Event Centru Pajević, gdje su se se organizatori zahvalili svim učesnicima festivala uz međusobnu razmjenu poklona. Uz odličan muzički program druženje folkloraša je nastavljeno do ranih jutarnjih časova", rekla je ona.

Istakla je da će naredne aktivnosti KC „Stara Budva“ biti usmjerene na postavljanje novih koreografija i pripreme za eventualne koncerte koji, kako je kazala, mogu da se nastave već od proljeća, ukoliko epidemiološki situacija bude dozvolila.

"Nakon prelijepo druženja i putovanja spremni smo da zimsku idilu provedemo iz igru i pjesmu i nadu da će što prije doći poziv za nova gostovanja. Sljedeća gostovanja u inostranstvu planirana su za proljeće", rekla je Martinović.


M.S.