22-06-2024

DNP Budva: Radko Garčević se sastao sa Mihalom Spevakom u Podgorici

Član Glavnog odbora Demokratske narodne partije, Radko Garčević, sastao se danas u Podgorici sa predsjednikom Zajednice Slovaka u Crnoj Gori, Mihalom Spevakom, saopšteno je iz DNP Budva.


Foto: DNP

"Garčević se na samom početku sastanka zahvalio građanima Republike Slovačke, Slovačkoj zajednici u Crnoj Gori i premijeru Robertu Ficu na njihovoj neutralnosti povodom izglasavanja rezolucije o Srebrenici, a zatim je uvaženog Spevaka upoznao sa političkom, ekonomskom i društvenom situacijom u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Tokom susreta je, kako dodaju, bilo je riječi o mogućnostima intenziviranja saradnje na nivou gradova naše dvije zemlje, a sve u cilju što bolje promocije naših kultura, tradicije, turističkih ponuda.

"Na kraju sastanka Garčević je istakao da će Slovačka zajednica u Crnoj Gori od strane Demokratske narodne partije i predsjednika Milana Kneževića trajno imati ispruženu ruku prijateljstva, i da će se DNP, na čelu sa predsjednikom Milanom Kneževićem, uvijek zalagati da se odnosi dvije prijateljske zemlje podignu na još viši nivo", zaključuje se u saopštenju.