14-04-2023

Đurić: Uskoro počinje renoviranje glavne Pošte, tokom ljeta planirana nova organizacija rada

U opštini Budva posluje osam poslovnica Pošte sa dva isturena šaltera. Tokom vaskršnjih praznika dežurna će biti pošta u Starom gradu koja će raditi od 8h do 14.30h. “Trudimo se da budemo na usluzi svim građanima i imamo dovoljan broj pošti, najveći problem nam predstavljaju adrese koje su potpuno nedovoljne”, kazala je Maja Đurić, rukovodilac Regionalnog centra Pošta Budve i Kotora.

Đurić: Uskoro počinje renoviranje glavne Pošte, tokom ljeta planirana nova organizacija rada | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Na teritoriji od Petrovca do Morinja ima 21 poslovnica Pošte Crne Gore, osam na teritoriji opšine Budva i dva isturena šaltera, dok u opštini Kotor radi 11 poslovnica .

“Trudimo se da smo na usluzi svim građanima. U Budvi dvije pošte rade u dvije smjene, a to su velika poša u centru grada i pošta u Babiloniji, koje rade dd 7h do 20h. Ostale trenutno rade u jednoj smjeni od 8h do 14.30, a istureni šalter u Zavodu za izgradnju radi od 8h do 16h , dok subotom ne radi. Ovo je dovoljan broj poslovnica u Budvi. Podsjećam da smo prošle godine otvorili novu poslovnicu u Akademiji znanja zato što se tamo proširilo naselje i ima veliki broj stanovnika”, kazala je Đurić gostujući u Jutarnjem programu TV Budva.


Maja Đurić/Foto:printscreen

Tokom sezone će četiri poslovnice raditi u dvije smjene

U sezoni da bi se rasteretila glavna pošta u Budvi biće otvorene još tri četiri poslovnice koje će raditi u dvije smjene zbog povećanog broja turista i obima posla.

“Produžićemo radno vrijeme kako bi građani mogli i u ostalim našim poslovnicama obavljati sve naše usluge. Pošta u Petrovcu već radi u dvije smjene, a tokom ljeta u dvije smjene radiće i pošta u Svetom Stefanu koja trenutno radi od 8h do 14.30h, u Bečićima takođe, u Budvi to su pošte u Podkošljunu, zatim Babiloniji, u Akademiji znanja, istureni šalter u Zavodu za izgradnju, zatim u MUP-u , a produženo radno vrijeme biće i u Starom gradu”, kazala je Đurić.

Uskoro renoviranje centralne Pošte

Glavna pošta će nakon trideset godina uskoro dobiti novo ruho.

“Ja sam na ovoj poziciji nepune dvije godine i nisam očekivala da su te pošte u tako zapuštenom stanju. Mi smo već poslovnicu u Petrovcu donekle renovirali, promjenili smo vrata neke gipsane radove uradili i tako da je mnogo sada bolje i našim radnicima za rad i našim korisnicima. Tender za glavnu poštu je raspisan. Ona više ne zadovoljava procese rada jer se naš obim posla povećao tako da je potrebno povećati i ekspediciju i naš magacin i napraviti bolje uslove rada za naše zaposlene u vidu novog inventara. Radovi bi trebali da počnu krajem aprila. Mi ćemo građane obavijestiti ako bude potrebno da zatvorimo na par dana poštiu, pa ćemo obezbijediti rad u dvije smjene u svim ostalim poštama u Budvi”, navela je ona.

U Budvi razne vrste pošiljki distribuira 12 poštara , a najveći problem predstavljaju adrese.

“Trenutno imamo 12 poštara. To je diskutabilno pitanje, imamo veliki broj novoizgrađenih objekata. Tu je posle 10 godina urađena nova reonizacija, uveden je još jedan reon i poštarima smo olakšali. Poštari su svi dobli mopede, većina njih kacige, poštanske torbe, uskoro će se usvojiti pravilnik o poštanskoj odjeći i obući i svi radnici Pošte Crne Gore će dobiti i nove uniforme. Najveći problem u Budvi su adrese jer je većina adresa u Budvi potpuno nedovoljna. Snalazimo se na razne načine da bismo uručili pošiljke. Sekretarijat za komunalno stambene poslove treba definitivno treba pokrenuti inicijativu da se ulice u Budvi adresiraju kako treba i svima će biti lakše”, zakljućila je Đurić.

J.M.