30-03-2020

FOTO/VIDEO URA Budva: Nastavljena nelegalna gradnja i devastacija u Miločerskom parku, nema ni mjera zaštite na radu

Iz Opštinskog odbora URA Budva dostavili su video snimke i fotografije koje svjedoče da je nastavljena nelegalna gradnja i devastacija prostora u Miločerskom parku.



Iz budvanske URE su pojasnili da su snimci i fotografija napravljeni juče, u nedelju 29. marta i da to nije jedino gradilište koje je u funkciji, bez obzira na Vladine mjere, jer, kako kažu, ima i onih koji stanje koriste u maniru pravih „ratnih profitera“.

“I „Adriatic properties d.o.o.“ i HTP Miločer d.o.o Budva užurbano rade na izgradnji stanova za tržište u Miločerskom parku, na mjestu gdje je nekad bio hotel „Kraljičina plaža“.



Firma koja izvodi radove za investitora je “Bemax“.Na ovom gradilištu se sa fotografija i snimaka jasno uočava da investitor i izvođač radova ne poštuju mjere Vlade za suzbijanje širenja korona virusa, a zbog čega se inače obični građani opravdano kažnjavaju i pozivaju na odgovornost”, navode u budvanskoj URI.



„Radnici na gradilištu ne poštuju socijalnu distancu, nisu opremljeni adekvatnom zaštitnom opremom, maskama i rukavicama, a gradilištem cirkuliše veliki broj radnika. Time je prekršeno više mjera koje je Vlada Crne Gore donijela“, pojašnjavaju iz budvanske URE.



Oni ukazuju da doba pandemije za građane znači zabranu protestnih okupljanja i šetnji, a za “ovog investitora očito odličnu priliku da nastavi sa radovima, iako zna da su protiv gradnje stanova za tržište i mještani Svetog Stefana i Opština Budva i svi građani Budve, koji dobro znaju koliko vrijedi Miločerski park kao posljednji prirodni i ambijentalni biser na ovom dijelu primorja”.

“Zato želimo da i one koji vode ovu državu i građane podsjetimo da ne zaborave da su dobrotvori poput Statisa, dobili najljepši dio naše obale skoro pa besplatno, da su zarad realizacije svojih investicionih planova mještani proglašeni građanima drugog reda. Želimo da ih podsjetimo i na to da se privilegija da gazduju najljepšim dijelom crnogorske obale, istovremeno ga devastirajuci, ne može platiti ma kakvim donacijama”, pojašnjavaju u URI.

“Globalnu pandemiju vodeći ekonomisti nisu predvidjeli i ona se ubojito sručila na države i privrede. Sigrurni smo da ni naši stručnjaci koji su kao razvojni model prihvatili „investotorski urbanizam“ nisu predvidjeli, niti su svjesni šta za Crnu Goru znači „virus“ koji hara našim primorjem, oduzimajući mu i usitnjavajući jedan po jedan resurs koji je predstavljao zalogu ekonomskog razvoja za generacije koje dolaze”, dodaju iz budvanaske URE.

Foto/Video: Ura Budva