27-04-2020

HG Budvanska rivijera za autobusko stajalište od Opštine traži 2.400 eura

Hotelska grupa "Budvanska rivijera" za zakup 1,8 m2 zemljišta u svom vlasništvu, na kojem je postavljeno autobusko stajalište, od Opštine Budva traži 2.400 eura za godišnji zakup. Stajalište se nalazi na glavnom gradskom bulevaru, u blizini hotela “Aleksandar".

HG Budvanska rivijera za autobusko stajalište od Opštine traži 2.400 eura | Radio Televizija Budva

Kako između ostalog stoji u Ugovoru o zakupu zemljišta Hotelske grupe "Budvanska rivijera", u koji je naša redakcija imala uvid, zakupnina u iznosu od 2.400 eura odnosi se na period od 01.04.2020. do 01.04.2021.





Obzirom na činjenicu da je Dopis za zaključenje ugovora o korišćenju zemljišta u vlasništvu HG "Budvanska rivijera" Opštini Budva dostavljen 2. marta ove godine, te da na isti nije stigao odgovor, budvansko preduzeće se lokalnoj samoupravi obratilo još jednim dopisom 15. aprila, zahjtejvajući od Opštine rješavanje ove situacije, ističući da se u suprotnom autobusko stalajalište ne može korisiti, zauzimajući prostor Hotelske grupe "Budvanska rivijeara" a.d.



Povodom ove situacije kontaktirali smo Sekreterijat za komunalno stambene poslove Opštine Budva, koji je bio nadležan za postavljanje autobuskih stajališta na području budvanske opštine.

Oni su nam kazali da Ugovor o zakupu još uvijek nije potpisan, ali razmišljaju kako na najbolji mogući način da riješe ovu situaciju kako bi autobusko stajalište služilo svrsi.

Oni su istakli i da su, nakon uvida u geodetski snimak ograde i portal geoportalme.kreis-mettmann.de utvrdili da ograda HG "Budvanska rivijera" jednim dijelom ulazi u parcelu koja je vlasništvo Opština, te da bi ista vrsta naknade trebala biti plaćena Opštini.

Ono što je sigurno, kako su naveli, ukoliko ne dođe do potpisivanja Ugovora o zakupu sa Budvanskom rivijerom, autobusko stajalište će biti izmješteno na drugu lokaciju.

"Smatramo da je u pitanju javni interes i očekujemo rješenje ove situacije na obostrano zadovoljstvo", poručili su iz nadležmog Sekreterijata.