01-04-2024

Javna rasprava o Spomeniku prirode „Plaža Pećin”

Na zvaničnom sajtu Opštine Budva objavljena je informacija o Javnoj raspravi za Nacrt studije revizije i Nacrt odluke o proglašavanju kategorije, granica, statusa i režima zaštite Spomenika prirode "Plaža Pećin". Rasprava je počela 27. marta, i trajaće do 25. aprila.


Foto: Pritscreen/Agencija za zaštitu životne sredine

U okviru javne rasprave, biće održana javna tribina u ponedjeljak, 8. aprila sa početkom u 10 časova, u Velikoj sali Skupštine opštine Bar, Bulevar revolucije br.1.

"Primjedbe, predloge i sugestije na nacrte studija revizije i nacrte odluka možete dostaviti putem pošte na adresu Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, adresa: IV Proleterske brigade br.19, 81000, Podgorica, do 12h ili neposredno na pisarnici Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, kao i na e-mail sanja.scepanovic@mert.gov.me", navode u obavještenju.

Kako je saopšteno iz Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, javni uvid u štampanu formu Nacrta studije i Nacrta odluke Spomenika prirode "Plaža Pećin", biće omogućen i u prostorijama Sekretarijata za urbanizam i održivi razvoj, Trg sunca br.2, Budva, radnim danima od 8.30 do 15.30 časova.


Nacrt studije revizije zastićenog područja Plaza Pećin

Kako se navodi u Odluci o proglašenju kategorija, granica, statusa i režima zaštite Spomenika prirode “Plaža Pećin”, nalazi se na području katastarske opštine Buljarica II u političkoj opštini Budva i KO Mišići u političkoj opštini Bar.

Nacrt odluke o proglašavanju kategorije, granica, statusa i režima zaštite Spomenika prirode "Plaža Pećin"