19-12-2020

Lazović, Ćaćić i Marković među kandidatima za sportistu godine

Dejan Lazović, Vojin Ćaćić i Jovana Marković, reprezentativci Crne Gore u vaterpolu, odbojci i gimnastici, u konkurenciji su za titulu najboljeg sportiste godine koju dodjeljuje Crnogorski olimpijski komitet (COK).



Lazović i Ćaćić ponikli su u VK Budva, odnosno nekadašnjem OK Budvanska rivijera, a odlične partije u timovima iz našeg grada bile su im odskočna daska za bogate internacionalne karijere koje su uslijedile.

Lazović je aktuelni golman francuskog Marseja, a Ćaćić, inače kapiten odbojkaške reprezentcije, u Grčkoj nastupa za Panatinaikos.

Jovana Marković, koja je takođe na spisku kandidata, članica je gimnastičkog kluba "Budva".


Foto: COK

U konkurenciji za najboljeg sportistu godine su još vaterpolista Draško Brguljan, teniserka Danka Kovinić i atletičarka Marija Vuković.

Pravo glasa i za javnost

Kako su kazali iz COK-a, sportistu godine predlažu nacionalni savezi, a pored njih, putem online glasanja, pravo glasa ima i javnost Crne Gore.

Pobjednik u online glasanju dobija dodatna dva boda.

Aplikacija za glasanje se nalazi na zvaničnom sajtu COK-a na linku http://www.cok.me/sportistagodine.

Rok za glasanje je 21. decembar, do 13 časova.

Prošlogodišnji dobitnik ovog priznanja bio je karatista Mario Hodžić.

Za najbolje mlade sportiste tada su prograšeni naša sugrađanka Bojana Gojković, šampionka Evrope u boksu u konkurenciji mladih, kao i dvostruka juniorska šampionka Starog kontinenta, i karatista Bojan Bošković.

M.S.