24-02-2024

Luka Budva i dalje čeka preuzimanje

Do preuzimanja na korišćenje Luke Budva, u skladu sa ugovorom koji su u martu 2023. potpisali predsjednik Opštine Milo Božović i direktor JP Morsko dobro, juče nije došlo jer u zakazanom terminu u Luci nisu bili predstavnici JP Morsko dobro.

Luka Budva i dalje čeka preuzimanje | Radio Televizija Budva

Foto: PrintScreen/RTV Budva, yt

Naime, iz tog preduzeća su dopisom od 14. februara 2024. sekretaru za zaštitu imovine Đorđu Zenoviću uputili odgovor na zahtjev u vezi sa uvođenjem u posjed predstavnika Opštine. U dokumentu koji je JP Morsko dobro proslijedilo kao odgovor na zahtjev za preuzimanje se navodi da će se uz prisustvo ovlašćenog predstavnika Opštine ono sprovesti 23. februara u 11h.

Postupajući po pozivu u najavljenom terminu, Glavni administrator Opštine Budva Nevenka Božović Jovović, Šef Finansijsko-knjigovodstvene službe D.O.O. Komunalno Budva Zoran Gogić i Šef Službe pravnih i opštih poslova Mirjana Miranović su došli u Luku Budva.


Foto: PrintScreen/RTV Budva,yt

Kako niko od predstavnika JP Morsko dobro nije pristupio na lice mjesta, u terminu koji su sami zakazali, ovlašćeni predstavnici Opstine Budva i Komunalnog preduzeća su napustili prostorije „Dukley Marine” u 11:20h, navodi se u službenoj zabilješci Glavnog administratora.

Podsjećamo da su predsjednik Opštine Budva Milo Božović i direktor JP Morsko dobro Mladen Mikijelj 7. marta 2023. potpisali Sporazum o ustupanju na korišćenje Luke Budva kojim je ista data lokalnoj upravi na korišćenje. Takođe, početkom februara prošle godine, Vlada je, na inicijativu premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, usvojila Odluku o preuzimanju Luke Budva i time dala saglasnost na sporazum između javnog preduzeća i Opštine, kojim se lokalnoj upravi daje Marina na privremeno korišćenje, do raspisivanja tendera i izbora koncesionara.

Skupština Opštine Budva je u avgustu 2023. glasovima vladajuće većine usvojila sporazum sa „Dukley Marinom” o preuzimanju Luke Budva, kao i odluku o ustupanju na upravljanje lokalnom komunalnom preduzeću.