20-06-2023

Milatović inicirao podizanje spomen-obilježja Dušku Jovanoviću

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je Glavnom gradu Podgorica inicijativu za podizanje spomen- obilježja stradalom glavnom i odgovornom uredniku dnevnog lista Dan Dušku Jovanoviću.


Foto: Kabinet predsjednika

- Sljedeće godine se navršava dvadeset godina od nedužnog stradanja gospodina Duška Jovanovića, jednog od najzačajnijih simbola novinarske profesije i slobodne riječi u Crnoj Gori, koji je borbu za bolju i pravedniju Crnu Goru platio životom.

Uvažavajući značaj životnog djela koje je za sobom ostavio gospodin Jovanović, uputio sam inicijativu Glavnom gradu Podgorica da, shodno nadležnostima utvrđenim Zakonom o spomen-obilježjima, preduzme aktivnosti u cilju podizanja spomen-obilježja kojim bi država iskazala poštovanje prema njegovoj hrabrosti da u teškim vremenima bude vjesnik slobodne riječi i da nikad ne odustane od nje - kazao je Milatović.

Kazao je da očekuje da će istražni organi, nakon skoro dvije decenije, rasvijetliti sve okolnosti vezane za ubistvo gospodina Jovanovića i da će naručioci i izvršioci krivično odgovarati za počinjeno nedjelo.

(Portal DAN)