22-04-2024

Mobilna kancelarija MUP-a u Petrovcu dostupna svim privrednim subjektima i građanima od Budve do Buljarice

Odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova i ove godine su, do 1. avgusta uvedeni upravni dani u krugu policijske stanice u Petrovcu. Mobilna kancelarija će raditi svakog radnog dana od 8 do 14 sati u cilju prijema dokumenata, zahtjeva i izdavanja radnih dozvola da bi se smanjile gužve u budvanskoj filijali, rekla je za Radio Budvu načelnica filijale MUP a u Budvi Rajka Lješković.


Foto: Dušan Radević

"To znači da će građani opštine Budva mjesnih zajednica Petrovac i Sveti Stefan, kao i poslodavci, predstavnici turističke privrede i sva druga zainteresovana javnost, biti u prilici da u mobilnoj kancelariji filijale za upravne poslove, državljanstvo strance, u krugu policijske stanice u Petrovcu, podnesu zahtjev za izdavanje ličnih karatra, pasoša, vozačkih dozvola, izvoda iz matičnih registara, raznih uvjerenja, kao i zahtjeve za dozvole za broavak i rad stranaca, kao i zahtjeve za izdavanje isprava licima iz Ukrajine sa odobrenom privremenom zaštitom u Crnoj Gori", istakla je Lješković.

Kako navodi, u susret turističkoj sezoni i porastu frekvencije gustine saobraćaja, cilj uvodjenja ovih upravnih dana jeste prilika kojom se olakšava pristup pravima, doprinosi smanjenju gužvi u filijali u Budvi i smanjuje dužina čekanja.

"Na dnevnom nivou, prema statistici od prošle godine, oko 20.000 stranih državljana je podnijelo zahtjev za izdavanje dozvola za brorvak i rad u Budvi. Ove godine, od 1.1.2024. zaključno sa 17.4.2024, 5.077 stranih državljana je podnijelo zahtjev za izdavanje dozvole za boravak i rad u Budvi", kazala je ona.

Kancelarija u Petrovcu biće aktivna do 1. avgusta svakog radnog dana od 08.00 do 14.00 časova.

Teritorijalno do Buljarice svi privredni subjekti, i svi građani koji žele da ostvare izvjesna prava, moći će to da učine u mobilnoj kancelariji u krugu policijske stanice u Petrovcu.