10-06-2021

MZ Sveti Sefan: Koji je pravi razlog napuštanja Statisa Svetog Stefana i Crne Gore?

Zbog orkestiranih napada na potpredsjednika Vlade gospodina Dritana Abazovića od strane portala čiji je vlasnik Petros Statis, iz Mjesne zajednice Sveti Stefan obratili su se javnosti saopstenjem, podsjećajući, pored ostalog, da su u više navrata u predhodnim godinama tražili, zbog sumnje u pranje novca kao i korupciju na njavišem nivou, od SDT-a da formira predmet "Statis" i izvjesti ih o tome.

MZ Sveti Sefan: Koji je pravi razlog napuštanja Statisa Svetog Stefana i Crne Gore? | Radio Televizija Budva

Foto: MZ Sveti Stefan/fb

"Mjesna zajednica Sveti Stefan je tražila prijem kod potpredsjednika Vlade i o tome obavijestila javnost. U delegaciji koja je prisustvovala sastanku su bila tri člana savjeta naše MZ Sveti Stefan, legitimno izabranih od strane građana MZ Sveti Stefan a samim tim potpredsjednik Vlade nije mogao uticati na sastav, i to predsjednik Savjeta MZ sveti Stefan Vladislav Mitrović, članovi Dragana Kažanegra i Mladen Kažanegra. Izražavamo veliku zahvalnost potpredsjendiku Vlade što je pored toliko obaveza uspijeo da odvoji vrijeme i uvaži nas kako bi čuo probleme koje imamo sa zakupcem Svetog Stefana firmom "Adriatic propertes", navode u saopštenju.

Na sastanku je, kako se dodaje, cijeneći vrijeme potpredsjednika Vlade o problemima MZ Sveti Stefan govorio predsjednik Vladislav Mitrović i nakon razmjenjenih mišljenja sastanak je zaključen sa podrškom od strane vicepremijera u cilju riješavanja istih.

"Jasna nam je zla namjera portala koji bi prvenstveno trebao objasniti javnosti koji je pravi razlog zašto Statis napušta Crnu Goru a mi to znamo i pticama na grani je jasno da nije u pitanju nikakva "Viša sila", izuzev ako u tu silu ne ubraja izmjenu tužilačkog savjeta kao i zakona o tužilaštvu a možda se radi i o divljem objektu od 2000m2 na Svetom Stefanu", ističu iz MZ Sveti Stefan.

Oni podsjećaju da je MZ Sveti Stefan u više navrata u predhodnim godinama tražila, zbog sumnje u pranje novca kao i korupciju na njavišem nivou, od SDT-a da formira predmet "Statis" i izvjesti ih o tome.

"Da mi više ne bi govorili o časnoj i uglednoj porodici Kazanegra u Paštrovićima, očekujemo da nam ovi kvazi portali i njihovi formalni i neformalni vlasnici odgovore na pitanje, koji je pravi razlog napuštanja Statisa Svetog Stefana i Crne Gore kao i kako je došlo do gubitka firme "Adriatic propertes" preko 80 miliona €?", zaključuje se u saopštenju MZ Sveti Stefan.