09-02-2015

Na penzionisanog inspektora pucao mlađi muškarac

Penzionisani iskusni policijski inspektor Milorad Keni Laban (58) ranjen je sinoć oko 19:40 časova ispred ulaza stambene zgrade u Mediteranskoj ulici, u samom centru Budve.

Na penzionisanog inspektora pucao mlađi muškarac | Radio Televizija Budva

Penzionisani inspektor je sa tri metka pogođen u lijevu natkoljenicu, ali se nalazi van životne opasnosti.

Oružani napad se dogodio tik ispred samog ulaza u zgradu u kojoj sa porodicom živi Laban, na svega 50 metara od šoping centra „TQ Plaza“.

"Vijestima” je u budvanskoj policiji rečeno da je na njega pucao zasada nepoznati, mlađi muškarac, nižeg rasta, koji je lice zaklonio kapom.

Po svemu sudeći, napadač je za bivšeg inspektora pripremio i sačekušu, jer se pretpostavlja da ga je čekao pritajen u mračnom dijelu ulaza zgrade.

Ranjeni nekadašnji policajac kolegama je ispričao da je vraćajući se iz grada namjeravao da uđe u ulaz, kada je vidio mladića kako istrčava iz haustora i počinje da puca.

Iz velike blizine Laban je pogođen u noge, ali je u napadu zadobio tri prostrelne rane zbog čega je sav u krvi ostao da leži na pločniku ispred zgrade.

Iako se pucnjava dogodila na samo desetak metara od restorana „Adriatic“ u kome je bilo gostiju, i to na najprometnijoj gradskoj ulici koja vodi ka Starom gradu, niko nije vidio trenutak kada napadač bježi.

Napadač je, kako se vjeruje, neopaženo nestao jer se ulaz nalazi u uvučenom i prilično mračnom dijelu stambenog kompleksa.

Opis napadača policiji je dao ranjeni Laban, koji je bio potpuno svjestan kada je stigla ekipa Hitne pomoći i prebacila ga do kotorske Opšte bolnice. Policija je sinoć blokirala grad, a inspektori su do kasno pretražili svaki pedalj oko zgrade u centru, kako bi utvrdili kako je napadač pobjegao, ali i da vide da nije ostavio neki važan dokaz. Pretpostavlja se da napadač nije imao pomagače. Milorad Laban je prije nekoliko godina, nakon dugogodišnje policijske karijere koju je imao u budvanskoj stanici policiji, penzionisan. Laban je u proteklom periodu, neformalno, bio angažovan kao šef obezbjeđenja u poznatoj građevinskoj kompaniji „Gugi komerc“.

On je ranjavan od gelera i tokom nereda 14. januara 1998. godine dok je čuvao zgradu Vlade, tokom protesta nakon predsjedničkih izbora, prenose vijesti.me.