10-04-2024

Nikola Jovanović nosilac liste grupe građana „Budva naš grad“

Saopštenje prenosimo integralno.


Foto: Budva naš grad

Na lokalnim izborima u Budvi koji će se održati 26.maja nastupiće izborna lista pod nazivom „Budva naš grad“ čiji će nosilac biti aktuelni predsjednik skupštine Opštine Budva Nikola Jovanović. Lista je proistekla iz kluba odbornika istoimenog naziva i predstavlja jedinstvenu ponudu na predstojećim izborima jer neće imati partijski predznak niti će biti partijski obojena.

Svi građani Budve će na ovaj način imati priliku da biraju istinske predstavnike u skupštini jer će biti u prilici da svoje povjerenje ukažu onima koji su se dokazali u dobrom upravljanju gradom i radom u opštem a ne u ličnom interesu. Ova lista okupiće dobronamjerne ljude koji žele dobro gradu u kojem žive, bez obzira na razlike gdje je ko rođen ili drugo svojstvo jer Budva je podjednako grad svih nas koji u njoj živimo. Smatramo da je došlo vrijeme da metropola turizma, od dosadašnjeg lošeg tretmana vlasti na centralnom nivou koji je doživljavaju kao politički plijen i finansijski generator, dobije tretman kakav zaslužuje

Skraćenjem mandata prethodnom sazivu skupštine spriječen je scenario instaliranja vlasti posredstvom odbora povjerenika od strane političkih partija i pojedinaca koji zajedno čine vlast na
državnom nivou. Mandate smo vratili građanima jer je to najdemokratskiji način rešavanja svake političke krize a volja građana osnov svake demokratske vlasti. Zbog toga su građani, kao nosioci suvereniteta, u prilici da 26.maja biraju novu i odgovornu vlast.

Dokazali smo da će o Budvi odlučivati građani koji žive u ovom gradu a ne političke elite u Podgorici koji Budvu doživljavaju kao politički kolač ili monetu za političku trgovinu i međusobne igre na centralnom nivou. Pozivamo sve slobodomisleće građane da nas podrže bez obzira na njihovu prethodnu političku opredijeljenost jer smo jedina grupacija koja ne mora da robuje partijskim interesima na štetu Budve i njenog razvoja.