12-08-2020

Novi dokaz: Izgleda da je Mesi dogovorio najveći transfer?

Italijanski mediji već neko vrijeme pišu da je fenomenalni Argentinac Lionel Mesi glavna meta Intera koji će u svoje redove pokušati da ga dovede 2021. godine. Tada Mesiju ističe ugovor sa Barselonom.


Foto: Pere Punti/Mundo Deportivo

Glasine su se dodatno pojačale nakon što je njegov otac Horhe kupio stan u Milanu u blizini Interovog stadiona, a sada SportMediaset javlja da je stan u istom gradu kupio i Leo.

Nedavno je najugledniji italijanski sportski list La Gazzetta dello Sport objavio da u Interu spremaju nevjerovatno bogatu ponudu za Messija i da će pokušati da ga privuku ugovorom vrijednim čak 260 miliona eura za četiri godine.

To znači da bi Argentinac po sezoni zarađivao 65 miliona eura.

No, u Barseloni vjeruju da će Mesi kod njih ostati do kraja karijere.

Predsjednik katalonskog kluba Žozep Bartomeu ponovio je u nedjelju kako nema dileme da će Argentinac produžiti ugovor s katalonskim klubom.

"Mesi je puno puta rekao da želi ovdje okončati karijeru i ne sumnjam da će produžiti ugovor", kazao je Bartomeu za dnevni list Mundo Deportivo.

Šesterostruki najbolji igrač svijeta Messi (33) pod ugovorom je do juna 2021. s jedinim klubom u kojem je igrao kao profesionalac, no prije nekoliko sedmica radio Cadena Ser izvijestio je o zamrzavanju pregovora između Argentinca i Barse, da bi Messi jako kritikovao upravu nakon što je titulu prvaka Španije uzeo Real.


Izvor: SOP