25-01-2024

NSD Budva: Uložićemo sve napore ka pronalaženju načina za saglasje o funkcionisanju opštinske vlasti

Opštinski odbor Nove srpske demokratije i koalicija “Milo Božović - Budva na prvom mjestu” će uložiti sve napore ka pronalaženju načina za saglasje oko svih ključnih pitanja vezanih za funkcionisanje opštinske vlasti, navodi se u saopštenju te političke partije.


Foto: NSD Budva

Oni su podsjetili da njihovu koaliciju sačinjavaju tri političke partije i da je proces usaglašavanja mišljenja, kako ukazuju, samim tim složeniji.

Poručuju i to da istinski vjeruju u demokratski kapacitet zajednice koju su godinama gradili.

"Podrška predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću je neupitna i čvrsto stojimo na stanovištu da je nevin i da će uskoro sa slobode obavljati dužnost koju su mu građani povjerili. Istina je u jednom, nijedan pošteni čovjek iz Crne Gore, pošteni Budvanin, ne bi se odrekao svojih predaka i bacio ljagu na svoje prezime zarad prolaznog materijalizma. Odsustvo Mila Božovića je pokušaj mijenjanja izborne volje građana Budve i na to nećemo pristati, s obzirom da je po zakonu legitimni predsjednik Opštine Budva koji obavlja svoj posao u interesu građana", kazali su iz NSD Budva.

Oni se, kako su napomenuli, ne slažu sa medijskim navodima da je odgađanje sjednice rezultat podjele i postajanje dvije grupacije. Pojasnili su da je posredi potreba da se različita mišljenja oko određenih programskih aktivnosti usaglase.

"U tu svrhu postignut je koalicioni dogovor na čije sprovođenje su se obavezale sve partije konstituenti i koji će u krajnoj crti, bez ikakve dileme, podržati svi naši odbornici, časni glasnogovornici naših političkih programa u Skupštini opštine Budva. Redovno ćemo obavještavati javnost o našim aktivnostima, a naši simpatizeri treba da budu uvjereni da ćemo uraditi sve što je u našoj moći da sjajna pobjeda iz oktobra 2022. godine dobije svoj izraz kroz ostvarivanje našeg izbornog programa na dobrobit svih građana Budve, do kraja mandata i redovnih lokalnih izbora 2026. godine", zaključuje se u saopštenju.