29-03-2024

“Oduzimanje Luke Budva je novi atak Vlade na Budvu”

Saopštenje kluba odbornika "Budva - naš grad" prenosimo integralno.

“Oduzimanje Luke Budva je novi atak Vlade na Budvu” | Radio Televizija Budva

Foto: ilustracija/Lazar Gregović

Odbornički klub “ Budva naš grad!” najoštrije osuđuju odluku Vlade Crne Gore da poništi zaključak o ustupanje Luke Budva opštini Budva. S obzirom da je ista usvojena u periodu kada su već raspisani lokalni izbori to nedvosmisleno dokazuje da se Vlada nakon neuspješnog pokušaja uvođenja prinudne uprave, umiješala u izborni proces.

Ovaj potez vidimo kao čin političke odmazde prema svim građanima Budve i nedopustivo ponašanje Vlade koja se usudila da raskine ugovor izmedju Morskog dobra i Opštine Budva po kojoj je luka trebala biti vraćena građanima.

Ovakvo skandalozno ponašanje političkih elita koji sjede u Vladi je identično ponašanju u doba DPS kada su se resursi iz Budve samo uzimali i otimali. Na ovaj način izigrani su građani Budve i to najviše oni koji su se 30 godina borili protiv “privatnog zakupca” luke po mjeri DPS. Sa pravom možemo da sumnjmo da su napravljeni novi dilovi i da ce preko Morskog dobra luka završiti ponovo u privatne ruke.

Postavljamo javno pitanje menadžmentu Morskog dobra zbog čega ste dozvoli da građani Budve budu izigrani i zašto statirate u foteljama koje nisu vrijedne ove sramote.

Svima je poznato da je Opština Budva zahtijevala početak postupka uvođenja u posjed od strane Morskog dobra i baš kada je sledeće nedelje to trebalo da se desi, Vlada hitno poništava odluku i onemogućava opštinu u toj namjeri. Očigledno su u pitanju novi dilovi po starom modelu koje ne smijemo dozvoliti.

Pozivamo sve građane, zainteresovane korisnike, predstavnike NVO da zajedničkim snagama pružimo adekvatan odgovor na nedopustiv čin represije Vlade Crne Gore.