21-12-2020

Predsjednik Carević uručio novčane nagrade budvanskim bokserima

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević primio je u svom kabinetu boksere BK Budva, koji su ostvarili sjajne rezultate na EP u boksu za mlade. Osvajači zlatnih medalja nagrađeni su sa 1.000 eura, dok su bokseri koji su osvojili bronzu dobli po 500 eura.

Predsjednik Carević uručio novčane nagrade budvanskim bokserima | Radio Televizija Budva

Foto: RTV Budva

Carević je još jednom čestitao budvanskim takmičarima na postignutim rezultatima i istakao da uvijek treba nagraditi mlade i sportiste, te da će Opština Budva kako sada, tako i u narednom periodu raditi na afirmaciji sporta i mladih.

Na Evropskom prvenstvu za mlade, koje je u Budvi održano prošlog mjeseca, Crna Gora je šampionat završila sa četiri medalje.

Budvanki bokseri, Bojana Gojković i Petar Liješević osvojili su zlato, dok su se Nina Radenović i Miloš Krasnići okitili bronzom.


Foto: RTV Budva

Uz to, Gojković i Liješević proglašeni su za najbolju bokserku, odnosno boksera EP.

Trener Nikola Ružić, koji je prisustvovao današnjem prijemu, ranije je kazao u izjavi za naš portal, da su mladi bokseri BK Budva prvenstveno sebi, pa i svima ostalima dokazali da su u samom vrhu evropskog boksa i da je put kojim idu pravi.

"Klupskim i reprezentativnim drugovima su podigli dozu pobjedničkog mentaliteta pokazavši da ipak mi iz male zemlje možemo da pobjeđujemo najveće bokserske sile. A mene kao trenera su učinili beskrajno srećnim i iskreno se divim njihovim, prije svega ljudskim, a zatim sportskim kvalitetima", istakao je Ružić.


D.B./J.N.