28-03-2019

Rupa na putu predstavlja rizik za mještane: Opština za ponedeljak najavila asfaltiranje

Stanovnici djela naselja Podkošljun blokirali su juče automobilima ulicu Kanjoša Macedonovića, kako bi skrenuli pažnju nadležnima na njihov dugogodišnji problem sa neuređenom ulicom. Od skoro se oni susreću sa još jednim problemom, rupom koju je iskopao njihov komšija, koja je i onako uzak put dodatno suzila, a prilaz kućama učinila rizičnim. Iz Opštine je rješenje problema i asfaltiranje ulice najavljeno za ponedjeljak.

Rupa na putu predstavlja rizik za mještane: Opština za ponedeljak najavila asfaltiranje | Radio Televizija Budva

Neasfaltirana, neosvijetljena i za život neadekvatna ulica koja vodi do njihovih domova u kojoj ima sedam porodičnih kuća i dvije stambene zgrade živi oko 30 porodica, nema čak ni ime.

Da je strpljenju stanovnika koji su sa problemom u njihovoj ulici upoznali nadležne opštinske službe došao kraj, potvrdio je njihov predstavnik Branko Franeta, koji je kazao da se osim starog problema sa neuređenom ulicom stanari od skoro susreću sa novim iskopom na putu, koji je i onako uzak put dodatno suzio, a prilaz kućama učinio rizičnim.

"To je drastičan iskop, on pokriva sredinu ulice, tu je prolaz širine 2m kojim jedva i mala vozila mogu da prođu", kazao je Franeta.

Franeta je ukazao na važnost rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na spornom dijelu puta, nakon čega bi nadležni trebali da odrade svoj dio posla za asfaltiranje i uređenje ulice, za šta već i postoji projekat.

"U ulici, važno je naglasiti, nema nikakve rasvjete i kada se prolazi raskopanim dijelom puta rizik je veliki, naročito za djecu, ali i za vozila. Imamo pravo pošto smo sve dažbine izmirivali i legalno gradili svoje kuće da živimo kao i svi ostali stanovnici ovog našeg lijepog grada", zaključio je Franeta.

Mještanin Blažo Radonjić koji je iskopao rupu, tvrdi da je to njegova parcela, koju je sa svojim sestrama kupio.

"Moram svoje stambeno pitanje da riješim, ja sam mještanin koji je 41 godinu radio u Budvanskoj rivijeri, a nijesam dobio ni stan ni plac. Ovo sam kupio sam i to ću i da riješim sam, sa svojim sinovima. Ako nas predsjednik Carević primi na razgovor i ako se dogovorimo, biće u redu, ako ne, sam ću sazidati zid i zagraditi sporni dio puta", kazao je Radonjić.

Potpresjednik Opštine Budva, Vladimir Bulatović, kazao je da je lokalna uprava upoznata sa zahtjevima stanovnika ovog naselja.

On se odazvao pozivu i prisustvovao protestima u ovoj ulici, naglasivši da problem u ovom dijelu grada dugo traje, te da će radovi na asfaltiranju ulice i vraćanju u njeno prvobitno stanje početi u ponedjeljak.

Stanari najavljuju da će ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispoštovani preduzeti radikalnije mjere.