05-05-2021

Ružić: Uspjeh u Poljskoj statistički realan kao "sedmica na Lotou"

Nedavno se završilo Svjetsko prvenstvo za mlade u Poljskoj, emocije su se sada stišale i pocinje da se stvara realna slika svega urađenog, kazao je trener selekcije Crne Gore, Nikola Ružić. Kako je naglasio, ostvaren statistički uspjeh realan je kao “sedmica na Lotou”. Iz ugla, kako je rekao, bokserskog fanatizma koji ih vodi sve ove godine javlja se misao da je naša reprezentacija mogla još.


Foto: Facebook

"I pored brojnih pehova u pripremnom periodu u kome smo svi prosli kroz “famoznu” koronu, razne prehlade, infekcije, povrede... ipak je naša mala ekipa dala svaki atom svog bića kako bi se uzdigla i dobro pokazala na najvećoj svjetskoj bokserskoj sceni", napisao je Ružić na svo fejsbuk profilu.

Mladi Budvani Petar Liješević, Bojana Gojković i Nina Radenović, prema njegovim riječima, pokazali su beskompromisnu spremnost da daju veliku žrtvu zbog ljubavi prema sportu i zbog jasnih ciljeva kojima streme.

"Ta količina hrabrosti i odvažnosti sa kojom se oni suočavaju sa svim preprekama u ringu, a sve češće i van ringa, vraća vjeru u budućnost našeg društva. Medalja uvijek ima važnost, ali je u ovoj priči sporedna, a glavna je njihova ljudskost", rekao je selektor.

Ružić se još jednom zahvalio svima koji su istinski podržavali naše boksere.

"Takođe se zahvaljujemo i onima koji su zbog svojih slabosti pokušali da nas ubace u njihovo blato i tako nam pomogli da se uzdignemo do visina sa kojih se sve kristalno jasno vidi i budemo mnogo jači. Na kraju da ne zaboravim da kažem: Šampioni volim Vas", poručio je on.


M.S.