04-03-2022

“Škola slikanja” od danas ponovo u čitaonici Narodne biblioteke Budve

U organizaciji Narodne biblioteke Budve danas će biti nastavljena “Škola slikanja” koju će svakog petka u terminu od 18 do 20 časova u čitaonici Narodne biblioteke voditi slikarka Rajka Kujundžijević. Današnja radionica biće organizovana od 17 do 19 časova.


Foto: Narodna biblioteka Budve

"Pozivamo sve zainteresovane polaznike, one koji su pohađali Školu a takođe i nove koji žele da počnu, da dođu u petak u 17 časova u Biblioteku i kroz druženje, zabavni i edukativni sadržaj pokažu kreativnost. Iako je prvobitno škola zamišljena kao projekat da uključi u zajednicu stariju populaciju, tzv. pripadnike treće dobi, dobrodošli su, kao i do sada svi zainteresovani, kreativni polaznici", saopštili su iz budvanske Biblioteke.

Materijal za slikanje polaznicima radionice obezbjeđuje Narodna biblioteka Budve.

"Uz asistenciju slikarke Rajke Kujundžijević polaznici će naučiti različite likovne tehnike: crtež, akvarel, pastel, akril, kolaž, kombinovanu tehniku i sl. Biće ovo prilika da se okušaju u slikarstvu kao i da iskažu talente i sposobnosti likovnog izražavanja, ali i način da Biblioteka angažovanjem pokaže da misli o sugrađanima. Po završetku tromjesečne Škole slikanja biće organizovana i izložba radova nastalih na radionicama, kako je toi do sada bila praksa", naveli su u saopštenju.