23-07-2021

Slavica Perović na Trgu pjesnika predstavlja svoj poslednji roman

Sjutra veče u 21h, na Trgu pjesnika, nastavlja se ovogodišnji književni program festivala „Grad teatar“. Gošća večeri je Slavica Perović, a predstaviće svoj poslednji roman „Beton bluz“.

Slavica Perović na Trgu pjesnika predstavlja svoj poslednji roman | Radio Televizija Budva

Foto: Grad teatar

Slavica Perović (Kotor) lingvistkinja je i književnica. U oblasti lingvistike bavi se sintaksom, analizom diskursa i pragmatikom i radove objavljuje u naučnim časopisima u zemlji i inostranstvu. Autorski, urednički i prevodilački potpisuje brojne knjige među kojima su „Engleski i srpskohrvatski jezik: Indirektna pitanja u kontrastu“ (1996), „Kako ukrotiti tekst“ (1999), „Jezik u akciji“ (2009), „Mi o jeziku, jezik o nama“ (2012), „Analiza diskursa,
teorije i metode“ (2014), „Pojmovna metafora kulturno srodnih pojmova“ (2017). Članica je Odbora za jezik CANU. Redovna je profesorka Univerziteta Union, Beograd.

Njen prvi roman „Life Lift“ ušao je u uži izbor za NIN-ovu nagradu 2012. „Beton bluz“ je njen drugi roman. Živi u Podgorici i radi u Novom Sadu.

Moderator večeri, Nikola Nikolić, pisac i književni kritičar, o novom djelu Slavice Perović kaže:

“Autorka ‘Beton bluza’ hrabro nas suočava s realnošću koju prećutno prihvatamo kao kolateralnu štetu novog doba. Kao poraz nekićen lovorikama.”