27-09-2022

Stjepan Hauser nakon raspada 2Cellos najavio samostalnu turneju

Nakon raspada popularnog dvojca 2Cellos Stjepan Hauser najavio je svoju prvu svjetsku samostalnu turneju "Rebel with a Cello", u sklopu koje će održati koncert u Areni Zagreb 25. oktobra 2023. godine, objavio je organizator koncerta Charm Music.


Foto: Facebook/Stjepan Hauser

Vođen uspjehom posljednje, u rekordnom roku rasprodate turneje sa 2Cellos, Hauser donosi vrhunski muzički šou praćen njemu svojstvenim pirotehničkim scenskim efektima, koje spaja sa svojim romantičnim zvukom i stilom sviranja violončela.

Dok u novi šou uključuje sve što su njegovi obožavaoci upoznali i zavoljeli kroz dosadašnje nastupe, poput popularnih pjesama "Beach Party" i "Alone Together", Hauserova debitantska solo turneja podiže nastupe uživo na nov nivo, u kojoj spaja ritmičan retro zvuk s modernim svjetskim plesnim hitovima, a sve je to upakovano u nedavno objavljeni album "The Player".

Na novom albumu i Šakira

Naslanjajući se na uspjeh albuma prvijenca "Classic" iz 2020., koji je bio broj jedan na Billboardovoj listi klasičnih albuma, "The Player" sadrži eklektičan popis pjesama, od Šakire do legendarnog kubanskog kompozitora Osvalda Farésa, pri čemu je Hauser iskoristio svoje gotovo enciklopedijsko znanje o istoriji latino muzike.

Vatreni plesni hitovi poput "Livin’ la Vida Loca" Rikija Martina, "Let’s Get Loud" Dženifer Lopez ili Šakirinog "Waka Waka" rasplesaće Arenu Zagreb, a prije toga pubilka će se opustiti uz romantične latino balade.

"Moja vizija je da prvi dio koncerta bude više klasičan, a onda će mi se za drugu polovinu pridružiti orkestar i duvačka sekcija i podstaći ćemo sve na ples. Ove pjesme voli toliki broj ljudi i uzbuđen sam što ih mogu podijeliti na način koji niko prije nije čuo", izjavio je Hauser uoči početka turneje.


(Index.hr)