02-04-2024

U Budvi sakupljeno preko 1,5 miliona kilograma otpada u martu

Prema podacima koje je danas objavilo JP "Komunalno Budva", ukupna količina miješanog komunalnog otpada sakupljena i transportovana u martu iznosila je 1.576.257 kilograma, pokazujući značajan angažman u održavanju čistoće na teritoriji Opštine Budva.


Foto: Komunalno Budva

"Dnevni prosjek sakupljene količine pomenutog otpada iznosio je oko 51 tona, što svjedoči o efikasnosti naših operativnih aktivnosti i posvećenosti našeg tima", kazali su iz JP Komunalno Budva.

Ovi podaci ukazuju na kontinuirani napor preduzeća da održe čistoću i higijenu u jednoj od najpoznatijih turističkih destinacija Crne Gore, za šta su konkretno zaduženi radnici RJ "Čistoća".

PR menadžerka ovog preduzeća, Aleksandra Rajković nedavno je podsjetila da su Odlukom o komunalnom redu odredili dane za odlaganje kabastog otpada.

"Utorak i četvrtak za Budvu, srijeda i petak za Buljaricu i Petrovac. Takođe, pružili smo mogućnost besplatne usluge odvoza kabastog otpada direktno iz stambenih objekata putem poziva naše RJ "Čistoća", navela je ona.

Iz Komunalnog preduzeća apeluju na građane da poštuju komunalni red za odlaganje otpada na kontejnerskim stanicama, a ukoliko nisu u mogućnosti ispoštovati isti, mogu pozvati RJ "Čistoća" na broj telefona 068 890 890 ili ih kontaktirati pozivom na brojeve telefona za reklamacije +382 33 452 512 i 452 562.

Građani i posjetioci Budve pozvani su da aktivno učestvuju u očuvanja čistoće i higijene prostora u kojima borave, pridržavajući se propisanih mjera odlaganja otpada i promovišući ekološki osvješćen pristup svakodnevnim aktivnostima.

D.B