08-12-2022

Uprava policije: Maloljetno lice iz Budve kojem je pozlilo u školi prijavilo ljekaru Hitne pomoći da je konzumiralo opojnu drogu

Uprava policije Crne Gore oglasila se povodom slučaja koji je predmet interesovanja javnosti i medija, a odnosi se na mlađe maloljetno lice kojem je u jutarnjim časovima 1. decembra pozlilo u prostorijama OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ u Budvi. Kako su naveli u saopštenju za javnost, pomenuto lice je prijavilo ljekaru Hitne medicinske pomoći da je u prethodnom periodu konzumiralo opojnu drogu.


Foto: Arhiva

Oni su kazali da su policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva, 1. decembra oko 14.30 časova postupali po prijavi Hitne medicinske pomoći Budva, da je mlađem maloljetnom licu u jutarnjim časovima pozlilo u prostorijama škole gdje je tom licu ukazana ljekarska pomoć, nakon čega je odvezeno u Opštu bolnicu Kotor.

"Pripadnici budvanske policije su na ove okolnosti prikupili potrebna obavještenja od roditelja, djeteta u prisustvu roditelja, dežurnih ljekara i ljekara specijalista, kao i nastavnika, razrednog starješine ovog lica. Na ove okolnosti su inicirane potrebne naredbe za pretresanje shodno čemu su izvršeni pretresi stambenih objekata dva mlađa maloljetna lica sa područja Budve, za koja se sumnja da su vršili uličnu prodaju opojne droge. Navedena lica su dovedena u prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva u prisustvu roditelja gdje su od njih i prikupljena obavještenja na navedene okolnosti", naveli su iz Uprave policije.

Sa tim je, kako su kazali, upoznat i tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici nadležan sa postupanje sa maloljetnicima, po čijem nalogu je i izuzet uzorak krvi radi daljeg vještačenja na psihoaktivne supstance.

Policijski službenici u Budvi preduzimaju dalje mjere i radnje po navedenom predmetu koje su u toku.

"Napominjemo da se radi o izolovanom slučaju i da policijski službenici pomno prate sva dešavanja koja ukazuju ili mogu ukazati na bilo koji oblik ugrožavanja djece školskog uzrasta.
Sa izrazitim senzibilitetom se prati bezbjednosna problematika u školama i zoni škola i u skladu sa tim, na osnovu procjene rizika, preduzimaju se konkretene operativno-taktičke mjere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta i narušavanja bezbjednosti. Na nivou Odjeljenja bezbjednosti Budva, sprovodi se akcija trajnog karaktera „Mladost“, u sklopu koje se u kontinuitetu vrši obilazak škola i školskih dvorišta na teritoriji opštine Budva. Cilj je sprečavanje svih oblika društveno negativnog – devijantnog ponašanja maloljetnika, sa intencijom na suzbijanje zloupotreba opojnih droga, vršnjačkog nasilja, točenja alkohola maloljetnicima i učestvovanja u igrama na sreću", saopštili su iz Uprave policije.