21-03-2022

URA: Raduje nas otvaranje Miločerskog parka i Svetog Stefana, građani opet pobijedili

Iz GP URA pozdravili su odluku Arbitražnog suda u Londonu koji je juče proglasio zabranu postavljanja privremenih objekata sa kojima bi se onemogućavao slobodan prolaz kroz Miločerski park.


Foto: GP URA

"Uvjereni smo da će ovakav tretman jednog od najvrednijih turističkih dragulja Crne Gore biti i u najboljem interesu i samog zakupca i njegovog dugoročno uspješnijeg poslovanja. Ono svakako mora počivati i na osnovama uvažavanja ukupnih ambijentalnih i komunikacionih osobenosti ovog prostora", poručili su iz URE.

Oni su ocijenili da je ovim potezom zakupcu Adriatic properties-u jasno stavljeno na znanje da ukoliko hoće da posluju u našoj zemlji onda ne mogu biti iznad države i njenih zakona.

"Radujemo se što će Miločerski park i Sveti Stefan ove sezone biti otvoreni za sve građane Crne Gore ali i sve turiste iz cijelog svijeta. Radujemo se i izvjesnom otvaranju hotela Sveti Stefan u ovoj turističkoj sezoni jer bi u suprotnom zakupac prekršio ugovor sa državom i rizikovao njegov raskid. Podsjećamo da je URA brižljivo vodila računa o prirodnom bogatstvu ovog turističkog bisera na našoj obali te u par navrata dizala glas kako sa lokalnog tako i sa državnog nivoa u cilju sprečavanja njegove devastacije", kazali su u saopštenju.