12-11-2022

Uskoro isplata dodatka za oko 125 hiljada djece, poštari će dva puta dolaziti na kućnu adresu

Isplata dječijeg dodatka za oko 125 hiljada djece, koliko ih je prijavljeno do kraja septembra, planirana je sredinom ovog mjeseca, a poštari će, ukoliko ne nađu nikog na adresi prvog dana isplate, pokušati da uruče naknadu još jednom prve naredne subote.

Uskoro isplata dodatka za oko 125 hiljada djece, poštari će dva puta dolaziti na kućnu adresu | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva/unsplash

Kako je ranije najavljeno, dodaci za svu djecu do 18 godina biće isplaćivani na adresu korisnika, jer od prošlog mjeseca, odlukom Ministarstva rada i socijalnog staranja, više nije moguća isplata preko bankovnih računa kao što je bilo moguće u slučaju mlađih od šest godina.

Kako je saopšteno danas iz Pošte Crne Gore, ukoliko prilikom prvog pokušaja isplate primalac ne bude na adresi, poštar će ostaviti obavještenje – izvještaj o prispijeću, koje sadrži informacije kada, gdje i u kojem roku primalac može podići novac.

„Novac je moguće podići na šalterima pošta do prve naredne subote. Ako do tada primalac ne podigne novac, prve naredne subote biće organizovan drugi pokušaj isplate dječijih dodataka. Dakle, ukoliko korisnik nije bio na adresi radnim danima i nije podigao novac, isplata dječijeg dodatka će biti pokušana ponovo prve naredne subote na adresi stanovanja“, naveli su iz Pošte Crne Gore.

Oni su dodali da, ukoliko se ni nakon drugog pokušaja isplate primalac ne nađe na adresi, biće mu ponovo ostavljen „izvještaj o prispijeću“ sa svim potrebnim informacijama kada, gdje i u kojem roku može podići novac.

Iz Pošte Crne Gore su krajem oktobra za naš portal najavili da razmatraju nekoliko opcija koje bi roditeljima omogućile da, ukoliko nijesu bili na adresi kada je poštar dolazio, u što kraćem vremenu preuzmu ovu naknadu.

Kako su tada procijenili u tom preduzeću, broj poštara koji je zaposlen je prema svim standardima poštanskog poslovanja, te su sigurni da će isplata dječijih dodataka biti realizovana u ugovorenim rokovima.

Pojasnili su da dječiji dodatak, kao i sva novčana primanja preko Pošte, može podići isključivo osoba na čije ime glasi ček ili neko ko je opunomoćen od strane osobe na čije ime ček glasi.

U slučaju da dodatak ne bude uručen na adresi, roditelji mogu preuzeti dodatak u jednoj od 45 poslovnica, zavisno od opštine u kojoj žive. U Podgorici će to biti moguće učiniti samo u Pošti 2, kod Željezničke stanice.

U nastavku pogledajte spisak poslovnica u kojima je moguće preuzeti dječije dodatke, u slučaju da ne budu isplaćene na adresi korisnika:

Iz Pošte Crne Gore su naveli da je njihov call centar 19895 na raspolaganju građanima, od 7 do 20 časova, svakog radnog dana i subotom.

Izvor: Roditelji.me