02-12-2021

Završeni radovi na postavljanju novih podova i plafona u Zdravstvenoj stanici u Petrovcu

Opština Budva investirala je 15.000 eura u rekonstrukciju poda i plafona u Zdravstvenoj satnici u Petrovcu, čime je nastavila praksu ulaganja u zdravstevne ustanove na teritoriji Budve.

Završeni radovi na postavljanju novih podova i plafona  u Zdravstvenoj stanici u Petrovcu | Radio Televizija Budva

Pomoćnik direktora JZU "Dom zdravlja Budva", Nikola Božović, Foto: printscreen

Cilj U narednom periiodu je kako je sopšteno iz Opštine i JZU "Dom zdravlja Budva" da i Petrovac ima 24-časovnu službu hitne medicinske pomoći tokom cijele godine.

Uslovi za rad, a time i kvalitetniju uslugu u Zdravstvenoj stanici DR Vojislav Franićević u Petrovcu biće poboljšani, jer je Opština Budva rekonstruisala plafone i podove u prizemlju ustanove i time nastavilča praksu ulaganja u zdravstvene ustanove na teritoriji opštine .

"I u prethodnom periodu sa renoviranjem odjeljenja pedijatrije, i u narednom periodu renoviranjem odjeljenja opšte prakse nastavljamo jednu dobru saradnju, jedan dobar niz investicija sa Opštinom Budva i u budućem periodu ćemo se boriti da što više ulažemo u naše ustanove, u naše stanice u Petrovcu, Pržnu, Rafailovićima, tako i u Dom zdravlja u Budvi. Upravo je ova emidemija pokazala koliko je zdravstveni sistem bitan i koliko su ti uslovi za rad bitni", kazao je za dnevno informativnu emisjiju Polis pomoćnik direktora JZU "Dom zdravlja Budva", Nikola Božović.

Opština će i u narednom periodu, kako je istakao, Sekretar za investicije Joko Popović, investirati u zdravstvene i obrazovne ustanove u gradu.

"U saradnji sa JU "Dom zdavlja Budva" za zdravstvenu stanicu u Petrovcu smo predvidjeli tih 15.000 eura i uložili u spuštanje plafona i epoksidnog poda. Mislim da ćemo i dalje investirati u saradnji sa budvanskim Domom zdravlja. Imamo jedan tender u kome Opština Budva učestvuje sa 100.000 eura čime je predviđeno sređivanje opšte prakse i fizikalne terapije u Budv, tako da se nadam da ćemo pred sezonu imati i završen taj dio radova. Mislim da građani Petrovca to zaslužuku i što se tiče i zdrastva i školstva ulagati sredstva, ali opet, po stoti put ponavljam da se moraju uključiti nadležna ministarstva i početi da obilaze Budve kako bi finasijski pomogli kako zdravstvene, tako obrazovne i kulturne ustanove", ističe Popović.


Unutrašnjost Zdravstvene stanice Petrovac,Foto: printscreen

Predsjednik Opštine Budva Marko
Carević smatra da su i Budva i Petrovac mjesta koja moraju imati adekvatne zdravstvene ustanove. Pregovori sa resornim ministarstvom u pravcu stvaranja uslova za rad hitne medicinske pomoći tokom 24 sata u Petrovcu su u toku, naglašava on.

"Petrovac i Petrovčani zaslužuju da ova zdravstvena stanica radi 365 dana u godini. Mi intezivno pregovaramo sa Ministarstvom zdravlja i prosto ćemo insistirati da se u što kraćem roku to i desi, cijeneći da se Petrovac razvija i da građani imaju potrebu za Domom zdravlja koji će raditi cijele godine", kazao je Carević.

Bez obzira na Ministarstvo zdravlja, kako je dodao, Opština Budva će i naredne godine budžetom opedijeliti određena sredstva za investiranje za ono najneophodnije u ovom objektu kako bio on izgledao onako kako treba.

U narednom peridu biće zamijenjena bravarija i namještaj u unutrašnjosti objekta Zdravstvene stanice u Petrovcu.

D.B.