19-05-2019

Završeno opštinsko takmičenje reciatatora u Narodnoj biblioteci Budva

JU Narodna biblioteka Budve juce je organizovala opštinsko takmičenje recitatora u amfiteatru Akademije znanja.

Završeno opštinsko takmičenje reciatatora u Narodnoj biblioteci Budva | Radio Televizija Budva

U takmičarskom dijelu učestvovaali su učenici tri osnovne škole na području opštine Budva: OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“, „Druga osnovna škola“ i OŠ „Mirko Srzentić“ iz Petrovca, kao i učenici JU SMŠ „Danilo Kiš“. Recitatori su se takmičili u tri kategorije: od prvog do petog razreda osnovne škole takmičilo se devet recitatora, zatim od šestog do devetog razreda takmičilo se 10 recitatora i u srednjoškolskoj kategoriji šest recitatora, saopšteno je iz JU Narodna biblioteka Budve.

Prvonagrađeni recitatori stiču pravo za učešće na Državnoj smotri recitatora koja će biti održana 7. juna u Beranama. U muzičkom dijelu programa, dok žiri bude odlučivao o najboljima, nastupiće Marko Đurišić, mladi muzičar iz Tivta. Pozivamo sve zainteresovane građane da prate Opštinsko takmičenje recitatora u subotu od 17 časova", navode u saopštenju.

Dok je žiri odlučivao o pobjednicima Opštinskog takmičenja recitatora, pjevao nam je mladi muzičar Marko Đurišić.

Prva tri mjesta na opštinskom takmičenju recitatora u kategoriji od 1. do 5.razreda: Leona Vujanović, Anastasija Rajković i Darija Lautašević.

Prva tri mjesta na Opštinskom takmičenju recitatora u kategorijji od 6.do 9.razreda: Sofija Stanišić, Lara Pejović i Petra Vujanović.

Prva tri mjesta na Opštinskom takmičenju recitatora u kategoriji srednjih škola: Marija Vlaović, Damjan Vujačić i Jovana Bubanja