05-12-2022

Dan otvorenih vrata u vezi dodjele bespovratnih sredstava za preduzetništvo mladih

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma u saradnji sa Ministarstvom finansija, uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, objavilo je Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru grant šeme “Unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća kroz podršku ženskom preduzetništvu i preduzetništvu mladih”.


Foto: Arhiva

Kako su saopštili iz Kancelarije za evropske integracije i saradnju Оpštine Budva, Dan otvorenih vrata za sve zainteresovane preduzetnice sa područja naše opštine biće održan danas, od 11 do 16 časova u prostorijama Kancelarije (TQ Plaza, 2. sprat - lift pored Mil-Pop).

"Grant šema se dodjeljuje prvi put direktno mikro, malim i srednjim preduzećima i to u vlasništvu žena ili mladih do 30 godina. Na poziv se mogu prijaviti vlasnici MMSP koja su registrovana minimum godinu dana prije objavljivanja poziva, u vlasništvu žena ili većinskom vlasništvu žena, sa upravljačkom strukturom koja se nije mijenjala u posljednjih šest mjeseci", naveli su u saopštenju.

Iznos sredstava za koja se može prijaviti su minimum 25.000 eura i maksimum 40.000 eura za žene, dok je za podsticanje preduzetništva kod mladih iznos između 10.000 i 20.000 eura.

"Aplikacija za ova sredstva se podnosi ispunjavanjam projektne aplikacije koja podliježe EU procedurama, zato pozivamo sve zainteresovane da u ponejeljak u navedenom terminu navrate do prostorija Kancelarije za evropske integracije gdje ćete moći da dobijete najosnovnije informacije I podršku za pisanje projektnog prijedloga", kazali su iz Kancelarije za evropske integracije i saradnju.

Više detalja možete pogledati na sljedećem LINKU.