22-09-2015

Federer još igra, šalite sa mnom?

Bila je nedjelja 12-og decembra 2004, kada je Španac Hesus Aparisio bio u svom automobilu i sa drugovima slavio 18-ti rođendan. Sve je bilo odlično do trenutka kada je auto izletjelo sa puta. Njegovi drugovi su prošli sa lakšim povredama a Hesus je upao u duboku komu.

Federer još igra, šalite sa mnom? | Radio Televizija Budva

Tako je mladić prekinuo svoj život i ljubav prema tenisu, posebno prema Rodžeru Federeru, koji je u to doba imao 23 godine, i upravo je osvojio četvrti Gren slem na US openu. Hesusovi prijatelji su nakon nesreće rekli da je mladić žarko želio da upozna svog idola, i da je već štedio novac da ga upozna 2005. na Vimbldonu.

Ipak, ova priča ima srećan kraj. Krajem avgusta ove godine, Hesus se iznenada probudio iz kome bez amnezije. Odmah je pričao sa majkom koja ga je informisala o najbitnijim novitetima iz Španije i svijeta, a naravno nije zaboravio da pita ni za Federera.

“Odjednom mi je palo na pamet da pitam za Rodžera. Mislio sam da se povukao. Kada sam saznao da je u 34-oj godini drugi na svijetu, da i dalje igra, mislio sam da se šale sa mnom, a još kad su mi rekli da je osvojio 17 Gren slemova, stavio sam glavu u šake”, priča Hesus u nevjerici.

Hesus je gledao finale US opena između Đokovića, koji mu je bio totalno nepoznat, i Federera u svom domu.

“Bio sam vrlo iznenađen koliko dobro igra Đoković”, rekao je mladić iz Sevilje, koji je bio srećan i pored Rodžerovog poraza, jer i dalje sanja da će ga jednog dana upoznati:

“Želim da vidim jedan Federerov meč, prije nego se povuče, i možda to baš bude osvajanje 18-te Gren slem titule”, kaže Hesus, prenosi rtcg.me.