07-09-2023

Abazović na sastanku OEBS-a: Isporučeni istorijski rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, akcije se nastavljaju

„Za nešto više od godinu dana isporučeni su istorijski rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, procesuirani visokopozicionirani funkcioneri u Sudstvu, Tužilaštvu i Policiji, ali nas čeka još mnogo posla", istakao je predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović prilikom obraćanja okupljenim šefovima misija na Regionalnom sastanku OEBS-a u Budvi, gdje prisustvuje i generalna sekretarka OEBS-a Helga Šmid.


Foto: Gov.me

Premijer je dodao da je EUROPOL imao značajnu ulogu kada su u pitanju dokazi protiv narko-kartela koji su harali Crnom Gorom u produženom trajanju, koji su, kako navodi Abazović, uspješnim djelovanjem desetkovani.

Govoreći o borbi protiv kriminala, Abazović je naveo da se akcije nastavljaju dalje ne samo kada je u pitanju suzbijanje šverca cigareta, već i procesuiranje slučajeva trgovine ljudima, napominjući da ruka pravde neće stati.

„Sudstvo ostaje grana vlasti koja i dalje čeka na osvježenja. Podrška za napore Tužilaštva, Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost", naglasio je Abazović.

Govoreći o spoljnoj politici Vlade premijer Abazović je istakao da je ona stoprocentno usaglašena sa politikom EU u odnosu na agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu, dodajući da smo država koja je spram broja stanovnika primila procentualno najveći broj ukrajinskih državljana.

„Mi smo jedina država regiona koja nema otvorenih pitanja sa svojim susjedima i to će uvijek biti naša politika. Crna Gora podržava dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU. Sve dobro što se dešava u regionu reflektuje se dobro i na Crnu Goru", naveo je premijer Abazović govoreći o regionalnim pitanjima.

Premijer se zahvalio za doprinos koji OEBS svojim programima pruža u borbi protiv trgovine ljudima i vladavini prava.