30-06-2020

Ada Bojana postala tiha zona

Skupština Opštine Ulcinj donijela je juče Odluku o Akustičkim zonama po kojoj je Ada Bojana svrstana u kategoriju "Tihe zone u prirodi", saopšteno je iz Udruženja vlasnika objekata Ada Bojana.


Foto: Shutterstock

Ovom odlukom, kako ističu, konačno će se zaustaviti negativan trend koji je doveo do toga da se u ovom vikend naselju koje je do skoro nosilo imidž tihog ribarskog mjesta, održavaju danonoćne žurke koje su u velikoj mjeri remetile red i mir, prenosi sharemontenegro.me.

"Od sada najviši granični nivo buke na Adi Bojan u Db(A) je 35-35-30, sto je u prevodu jačina zvuka koju proizvodi govor ili cvrkut ptica. Ovo ce značiti da je od sada kažnjivo puštati jaku muziku u bilo koje doba dana, a za nepoštovanje odluke kaznene odredbe biće primjerene novčanim kaznama do 10.000 eura. Uz zahvalnost svim odbornicima Ulcinjskog parlamena koji su donijeli ovu odluku, izražavamo naše uvjerenje da će lokalna vlast zajedno sa vlasnicima kućica nastaviti da brinu o ovom dijelu naše prelijepe prirode i brižno raditi na implementaciji ove odluke", navode oni.

Kako zaključuju, Adi Bojani se od danas vraća mir i time će se zaštititi i životinjski svijet koji je jedinstven na ovom prostoru.


Izvor: Investitor.me