05-08-2020

Ademović: DPS izbornom listom ponizio manjine

"Broj mjesta predstavnika manjinskih naroda na listi DPS-a govori o ponižavajućem statusu manjina u svjetonazoru ove partije", poručio je danas Adnan Ademović kandidat za poslanika platforme "Crno na bijelo".



Kaže da izborna lista Demokratske partije socijalista liči na listu desničarske opcije i da je DPS i u tom pogledu konačno skinuo maske.

"Tri mjesta u 30, i četiri u 40 rezervisanih za predstavnike manjina dovoljno govore u prilog tome da DPS napušta građansku opciju koja mu realno nikad nije ni bila imanentna. Ovime su se, konačno, demaskirali lažni evropejci i sigurni smo da će građani prepoznati njihovo enormno licemerje. Raduje nas što se DPS i sam predao jer su listom pokazali da im više nije stalo ni do toga da izigravaju građansku opciju", poručio je on.

"Iako su toliko godina pokušavali da se predstave kao zaštitinici manjinskih naroda dok je iseljavanje upravo tih naroda bilo najveće, DPS je i ovim postupkom pokazao koliko istinski brine o manjinama u Crnoj Gori", navodi Ademović.

On ističe da lista "Crno na bijelo" za razliku od liste DPS-a predstavlja Crnu Goru u malom.

"Na radost građana Crne Gore i svih onih koji su posvećeni unapređenju međunacionalnog sklada i očuvanju multikulturalnog karaktera države, istinska građanska opcija postoji. Licemjerna politika koja je iselila značajan dio stanovništva, proizvodila mržnju, strah i neisugrnost, broji svoje posljednje dane", uvjeren je Ademović.

On je kazao i da je DPS definitivno pokazao da je crno bez bijelog i da, za razliku od njih, lista koalicije Crno na bijelo predstavlja Crnu Goru u malom.

"Platforma koju smo prezentovali okupila je pripadnike različitih vjerskih i nacionalnih opredeljenja i u potpunosti demonstrira multinacionalni koncept države. Na našoj listi su stručni i kvalitetni ljude koji odlučno žele da doprinesu promjenama koje će sačuvati Crnu Goru", zaključuje Ademović.