05-07-2022

Adžić o istrazi ubistva Šakovića: Brzo ćemo imati konkretne rezultate

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da istraga o ubistvu Podgoričanina Milića Minje Šakovića ide u dobrom pravcu, te da će vrlo brzo imati konkretne rezultate.


Foto: Vijesti

Adžić je to izjavio nakon današnje posjete budvanskom Centru bezbjednosti, gdje je sa direktorom Uprave policije Zoranom Brđaninom došao, kako je naglasio, da da punu podršku kolegama i novom načelniku Nikoli Terziću "da nastave u pravcu rasvjetljavanja nemilih događaja iz neposredne prošlosti", ali i da se i upozna sa svim nedostacima sa kojima se suočava Centar bezbjednosti od tehničke opremljenosti, prostornim kapacitetima do nedostatka određenog broja službenika.

"Došli smo da damo podstrek da nastave u pravcu rasvjetljevanja ovih nemilih događaja koji su iz neporedne prošlosti i u tom dijelu zaista mogu da kažem da dijelim veliki optimizam da istraga idu u dobrom pravcu i da ćemo vrlo brzo imati i neke konkretne rezultate", kazao je Adžić.

On je naglasio da su došli u CB Budva kako bi kolegama i novom načelniku pokazali da imaju punu podršku i spremnost da nastave obračun sa negativnim pojavama u Crnoj Gori, koje naročito negativno utiču po bezbjednost građana i po turističku sezonu, koja je ključna za Crnu Goru, a posebno za građane Budve.

"Htjeli smo da se upoznamo što su nedostaci u CB Budva , u tehničkoj opremljnosti, prostornim kapacitetima, nedostatka određenog broja službenika… da damo podstrek ovim ljudima da rade svoj posao s obzirom da ide novi akt o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, koji će omogućiti da povećamo broj službenika u u centrima bezbjednosti i odjeljenima bezbjednosti po Crnoj Gori. Takođe da iskažemo spremnost da dio službenika iz svih nivoa rada sa centralnog i sjevernog dijela Crne Gore premjestimo u Budvu na ispomoć kako bi mogli da u ovim intezivnim ljetnjim mjesecima pomognu svojim kolegama . Zaista smo hteli da pošaljemo jasnu poruku da je policija u Budvi spremna, naravno uz pomoć kolega iz drugih gradova, da se na najbolji mogući način odupre onome što su negativnosti u Budvi", naglasio je Adžić.


Izvor: Vijesti