15-12-2022

Air Montenegro prevezao preko 350.000 putnika

Od početka godine do danas Air Montenegro je prevezao više od 350.000 putnika i uspio da Crnu Goru poveže sa 16 destinacija, računajući i redovne čarter linije, saopšteno je iz te kompanije.


Foto: Air Montenegro

„Iako je godina u znaku složene geopolitičke i ekonomske situacije, broj prevezenih putnika rezultat je pažljivog planiranja, intenzivnog rada na unapređenju postojećih i uvođenju novih linija, kao i adekvatnog i pravovremenog odgovora na izazove. Važan doprinos u ukupnom broju prevezenih putnika dali su i redovni čarter-letovi ka tržištima koja planiramo da razvijamo i u predstojećem periodu“, poručili su iz kompanije.

Pripreme za narednu godinu su u toku, a pored ponovnog povezivanja sa tržištima koja su se pokazala kao perspektivna, u planu je i pokretanje linija ka novim destinacijama.

„Pariz, Nant, Lion, Cirih, Frankfurt, Kopenhagen, Ljubljana, Beograd, Prag, Banja Luka, Istanbul, Tel Aviv, Katovice, Jerevan, Bratislava i Kairo su neki od gradova ka kojima je ove godine saobraćao Air Montenegro, dok za sljedeću turističku sezonu, uz proširenje flote, planiramo nove rute i dodatne letove na postojećim“ najavili su iz kompanije.

(RTCG)