09-08-2021

Air Montenegro realizovao prvih 500 letova

U periodu od prvog leta prvog juna do danas, kompanija Air Montenegro je realizovala 500 letova redovnog komercijalnog saobraćaja i prodala karte za preko 52 000 putnika, saopšteno je iz Air Montenegra.



Foto: Arhiva

"Air Montenegro je redovnim saobraćajem dovezao u Crnu Goru putnike iz Frankfurta, Istanbula, Ljubljane, Beograda i Banja Luke i time doprinio crnogorskoj ovogodišnjoj turističkoj sezoni i boljoj povezanosti", navedeno je u saopštenju.

"Put do uspostavljanja kompanije i njenog prvog leta je bio izazovan sa više aspekata, ali je svako od nas od samog starta bio fokusiran na jasan cilj, da na profesionalan način doprinese svojim znanjem i iskustvom stvaranju nove nacionalne avio kompanije koja bi bila ponos svakog građanina. Sada, nakon dva mjeseca i čak 500 letova koji su obavljeni na siguran, bezbjedan i komforan način vjerujemo da smo uspjeli da opravdamo povjerenje i ispunimo zadatak koji nam je povjeren. Radićemo na daljem razvijanju Air Montenegra u pravcu povećanja flote, broja destinacija, usluga i svega onoga što čini jednu modernu avio kompaniju.’’, izjavio je direktor saobraćaja Air Montenegra, kapetan Nikola Vukelić.

"Kompanija je uz 500 letova redovnog saobraćaja takođe realizovala brojne charter letove ka/iz Sarajeva, Ciriha, Jerevana, Kisinjeva, Tbilisija i Tel Aviva", zaključeno je u saopštenju.