20-02-2015

“Ajkule” jače za Aleksandra Radovića

Vaterpolista italijanskog Posilipa, Aleksandar Radović, ponovo će nastupati za crnogorsku reprezentaciju, saopšteno je iz Plivačkog i vaterpolo saveza.

“Ajkule” jače za Aleksandra Radovića | Radio Televizija Budva

On je krajem maja prošle godine obavijestio selektora Ranka Perovića da se ne osjeća sposobnim, da je ispovređivan i da zbog zdravstvenih razloga nije u stanju da bude na raspolaganju.

Radović je zbog oporavka od operacije ramena preskočio i Svjetsko prvenstvo u Barseloni 2013. godine.

Bio je dio tima na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu i Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

"Naša reprezentacija biće jača za Radovića koji će svojim iskustvom i kvalitetom pomoći crnogorskoj reprezentaciji da u nastavku sezone bilježi dobre rezultate, ali biće i primjer mladima kako napornim i požrtvovanim radom zaslužiti poziv prvog tima", kazao je direktor VPSCG Petar Porobić u izjavi za zvanični sajt te asocijacije.

On je istakao da je glavni cilj stručnog štaba u preliminarnoj fazi Svjetske lige uključiti što veći broj mladih igrača u rad seniorske selekcije, pružiti im šansu, kako bi kroz treninge i utakmice sa najiskusnijima sticali potrebno iskustvo i kvalitet za najveća takmičenja.

"Kroz dosadašnje četiri utakmice šansu su dobili brojni mladi igrači u kombinaciji sa provjerenim snagama, a tako će biti i u naredne četiri utakmice", rekao je Porobić.

Crnogorska reprezentacija u prva dva kola poražena je od Italije i Hrvatske, dok je u naredna dva bila bolja od Turske i Francuske.

Do kraja takmičenja Crna Gora 17. marta gostuje Italiji u Đenovi, tri dana kasnije dočekaće Hrvatsku u Budvi, 31. marta zakazan je duel sa Francuskom u Nansiju, a u posljednjem kolu 14. aprila igraće u Istanbulu sa Turskom.