15-02-2022

Albijanićeva poruka u boci stigla čak do Italije

Poznati budvanski umjetnik, Miloš Albijanić i ovog puta nas je iznenadio zanimljivim događajem koji se odigrao prije dva dana. Naime, prije par mjeseci Miloš je došao na ideju da svoje umjetničke radove šalje kao poruke u boci, a da one same pronalaze i biraju svoj put. Ovog puta, vjerovali ili ne, njegov rad je stigao u Italiju.


Foto: Miloš Albijanić

Lokacija: Italija, Ostuni

"Rad je poslat sa velike ponte 02.01. da bih prije dva dana bio obavješten od pronalazača da se rad "usidrio" u Italiju u Ostuni uz samu obalu. Crtež je pronašla je ekipa koja se bavi proučavanjem ambalaža koju more izbaci pa im je boca iz Budve privukla veliku pažnju. Oduševili su se kad su vidjeli jer nisu ni mogli sanjati da je unutra rad i da stiže direktno iz Budve tačnije iz Crne Gore", kazao je Miloš za portal RTV Budva.



Otkriće poruke u boci često je romantizovano u popularnoj kulturi i povezano je sa pošaljiocem pisma i sa udaljenom lokacijom.

Mapa


Kako Miloš kaže, za njega je poenta poruke u boci promovisanje Budve na neobičan način.

"Želio sam da prikažem Budvu na pravi neobičan način, predstaviti je kao turističku, mediteransku destinaciju koja ima bogatu kulturu i koja bi na ovaj način postala još prepoznatljivija", istakao je on.



Podsjećamo vas da trend slanje poruka u boci doseže još iz 310 godine prije nove ere, i šta god bili zazlozi slanja poruka u boci, otkriće je uvijek zanimljivo i uzbudljivo, a svaka boca je dio neke priče.

D.P./D.Č.