30-01-2015

Ambasador Srbije u zvaničnoj posjeti opštini Budva

Ambasador Srbije Zoran Bingulac boravio je danas u zvaničnoj posjeti Opštini Budva, gdje mu je predsjednik opštine Lazar Radjenović uručio Pismo dobre namjere u ime svih gradjana Budve i potvrdu o uplati 107.996 eura, koje su lokalna samouptava, privredni subjekti i brojni pojedinci prikupili kao pomoć narodu Srbije koji je prošle godine pogodjen velikih elementarnim nepogodama.

Ambasador Srbije u zvaničnoj posjeti opštini Budva | Radio Televizija Budva

"Gradjani opštine Budva i svi subjekti na njenoj teritoriji nisu zaboravili zemljotresom obilježenu 1979. godinu i nesebičnu pomoć naroda Srbije koja je uslijedila odmah nakon tog katastrofalnog dogadjaja i trajala decenijama" - istakao je predsjednik Radjenović i istakao i značajno angažovanje EXIT tima na prikupljanju novčanih sredstava, kao i ekipe serijala "Budva na pjenu od mora".

Ambasador Srbije je zahvalio gradjanima Budve, predsjedniku Radjenoviću, ali i svim gradjanima Crne Gore, čija pomoć je najveća od svih dobijenih, u odnosu na ekonomsku snagu države.

Opština Budva, koja je medju prvima pokrenula prikupljanje pomoći za poplavama ugrožena područja, donirala je najveću pojedinačnu pomoć od svih gradova - naglasio je Bingulac i dodao da crnogorska humanost i solidarnost nemaju granice.

Ambasador Bingulac je najavio i nastavak privredne saradnje na mnogobrojnim zajedničkim projektima u Budvi, posebno na onim koji se odnose na infrastrukturne objekte na izuzetno atraktivnim lokacijama koje su u svojini države Srbije, a poslednjim krugom privatizacije bi uskoro trebalo da budu aktivirana.

"Budva i Srbija imaju mnogo zajedničkih projekata koje treba njegovati i unapredjivati, kao što su EXIT, vjerski turizam, saradnje izmedju Beograda, Novog Sada i Budve, ali i banjski i morski turizam" - istakao je Bingulac.

Sastanku su pored predsjednika budvanske opštine Lazara Radjenovića i menadžerke Milene Marović Bogdanović, prisustvovali i predstavnici svih stranaka u lokalnom parlamentu.