13-10-2020

Amplitudo: Počinje se sa besplatnim obukama za programiranje

Iz kompanije je saopšteno, kako prenosi agencija Mina, da je danas zvanično počelo i prijavljivanje koje će trajati do 1. novembra, dok najbolje polaznike očekuje zaposlenje.„Zainteresovani svoj CV ili motivaciono pismo mogu poslati na mejl obuke@amplitudo.me ili putem sajta www.amplitudo.me/academy. Kako bi se prijavili i učestvovali na prijemnom zakazanom za 4. novembar dovoljno je da kandidati poznaju osnove programiranja i osnove algoritama“, navodi se u saopštenju.

Iz Amplituda su objasnili da će besplatne web development obuke trajati šest mjeseci tokom kojih će sa polaznicima raditi iskusni mentor sa gostujućim predavačima.

„Osim ovladavanja najvažnijim tehnologijama i alatima programiranja polaznici će imati priliku rade na minimum dva konkretna projekta što će im omogućiti da sa obuke izađu sa konkretnim praktičnim znanjem“, navodi se u saopštenju.

To je, kako se dodaje, treća generacija koja se upisuje na Amplitudo Akademiju koja je sa radom počela 2018. godine sa ciljem prevencije „odliva mozgova“ iz Crne Gore, pružanjem konkretne podrške mladima u sticanju vještina i znanja, stvaranjem kompetentnog kadra u profesiji koja je jedna od najperspektivnijih danas i smanjenja nezaposlenosti.

„Tako su rezultat prve dvije generacije preko 100 obučenih kandidata većinom i zaposlenih, od čega 22 u samom Amplitudu“, rekli su iz kompanije.

Misija Akademije, koju su od početka podržale i institucije kao što su Ministarstvo nauke i Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis, je i eliminacija praznine između formalne edukacije i potreba tržišta rada i preusmjeravanje mladih na djelatnosti u kojima postoji deficit kadra.

Amplitudo Akademija je pokrenula i prve obuke za dizajn i programiranje video igara u Crnoj Gori, a planira se i proširenje na druge oblasti.