07-12-2017

AMSCG: Putevi suvi u nižim predjelima, na sjeveru poledica

U Crnoj Gori jutros se u nižim predjelima saobraća po pretežno suvim putevima, dok je u višim planinskim zbog niskih temperatura izražena pojava poledice, narocito preko mostova i na prilazima tunelima, saopštili su iz Auto-moto saveza Crne Gore.

AMSCG: Putevi suvi u nižim predjelima, na sjeveru poledica | Radio Televizija Budva

Oni su upozorili na moguće sitnije odrone i savjetovali vozačima opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu, prenosi Mina.

Upotreba zimske opreme je obavezna na putevima gdje to naznačeno saobraćajnom signalizacijom, bez obzira na vremenske uslove.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, dionica Košljun – Zavala saobraćaj će biti zatvoren od devet do 11 i od 14 do 15 sati i 30 minuta, kao i od dva do pet sati.

Na putu Nikšić – Plužine i Nikšić – Šavnik zabranjeno je saobraćanje kamionima sa prikolicom i šleperima.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva u mjestu Brajici saobraćaj je u prekidu do daljnjeg zbog saniranja kosine i opasnosti od novog obrušavanja kamenja na tom dijelu puta.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, u mjestu Brajići, saobraćaj je zatvoren zbog saniranja kosine i opasnosti od novog obrušavanja kamenja na tom dijelu puta.

Na magistralnom putu Cetinje – Budva, na dionici Košljun – Zavala saobraćaj će biti zatvoren od devet do 11 sati i od 14 do 15 sati i 30 minuta, kao i od dva do pet sati.

Na magistralnom putu Ribarevina – Mojkovac, zbog rekonstrukcije u mjestima Lepenac i Stevanovac, doći će do obustave saobraćaja za sve vrste vozila od 11 sati do 14 sati. U danima loših vremenskih uslova obustave saobraćaja neće biti.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Ulcinj – Krute, saobraćaj će biti obustavljen od devet do 12 sati i od 14 sati i 30 minuta do 15 sati i 30 minuta. Mimo tih termina saobraćaće se jednom trakom naizmjenično.

Na regionalnom putu, dionica Cetinje – Njeguši, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj je zatvoren od osam do deset i od 14 do 16 sati.

Na dionici auto puta Bar-Boljare na regionalnom putu R-19 dionica Bioče – Klopot, saobraćaj će zbog miniranja biti obustavljen za sva vozila u trajanju do 30 minuta od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Zbog miniranja na južnom portalu tunela Vežesnik auto puta Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvac – Mateševo saobraćaj će biti obustavljen do 30 minuta u terminima od jedan do pet, od deset do 12 i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-2.4 dionica Sutomore -Bar u mjestu Šušanj saobraća se jednosmjerno sa semaforskom signalizacijom.

Na magistralnom putu M-2, dionici Tivat – Budva, zbog radova je promijenjen režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.