09-12-2019

Anđela Radović dobitnica nagrade "Drobni pijesak" za najboljeg paštrovskog studenta

Anđela je student treće godine na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, na studijskom programu za psihologiju. Nagrada će biti uručena na Paštrovskoj večeri.


Konkurs je bio otvoren od 20. oktobra do 30. novembra i na adresu Udruženja su stigle četiri prijave.

"Pobjednici ovim putem i javno čestitamo, a ostale kandidate molimo da održavaju visoki prosjek koji su postigli u dosadašnjem toku studija i da se ponovo prijave sledeće godine.

Koristimo ovu priliku da još jednom podsjetimo da se Paštrovsko veče u Beogradu ove godine održava 14. decembra u hotelu Mažestik na Obilićevom vencu, br. 28.

Program ovogodišnje Paštrovske večeri biće posvećen paštrovskim crkvama i manastirima i počeće promocijom knjiga od 18 časova, kada će biti predstavljena monografija o manastiru Gradište i „Žitije Svetog i pravednog kneza Stefana Štiljanovića, despota srpskog“. Od 19 časova će uslijediti koktel dobrodošlice na kom će biti najavljena izložba ikona iz Paštrovića, koja će se održati u Beogradu tokom januara 2020. godine. Tradicionalna paštrovska večera sa posnim specijalitetima našeg kraja i bogatim kulturno-muzičkim programom će početi u 20 časova u svečanoj sali restorana hotela Mažestik. Na meniju će se, između ostalog, naći i bakalaj, rižoto sa morskim plodovima i štrudel od jabuka. Pozivamo Vas da budete naši dragi gosti i uveličate ovo naše tradicionalno okupljanje" kazala je sekretarka Udruženja Paštrovića u Beogradu, Jelena Medigović.