12-04-2020

Andrea Bočeli večeras pjeva u praznoj katedrali Duomo

Slavni italijasnki tenor, Andrea Bočeli, održaće večeras koncert povodom Uskrsa u praznoj milanskoj katedrali Duomo. Manifestacija će uživo biti emitovana, a predstavljaće njegovu simboličnu poruku ljubavi, nade i podrške za izlečenje oboljelih od korona virusa, prenose agencije.



Samo uz orgulje katedrale, Bočelija će pratiti Emanuel Vianeli, a zajedno će izvesti pojedina čuvena djela, kao što je Santa Marija Pietra Maskanjija, prenosi Rojters.

"To neće biti koncert, prije prilika da se zajedno pomolimo. Molitva za Milano i cijeli svijet, suočeni sa potpuno bolnim, tužnim događajem, da pošaljemo poruku za Uskrs, poruku ljubavi i iskupljenja", objasnio je Andrea Bocelli za dnevnik "Corriere della Sera".

Ljudi će, kako je naveo, biti povezani zahvaljujući internetu, "ujedinjeni suptilnom niti, vjerom, koja je jača od svake prividne udaljenosti".

Koncert će biti emitovan preko Bočelijevog Jutjub kanala, a početak je najavljen za 19 časova.

"Počašćen sam i srećan da kažem "da" pozivu grada Milana i katedrale Duomo. Verujem u snagu zajedničke molitve, Verujem u hrišćanski Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rađanja koji sada treba svakom, bio vjernik ili ne", kazao je Bočeli.


Izvor: Agencije
Foto: Promo