27-03-2019

Asfaltiranje u Ivanovićima u toku; U naseljima Blizikuće, Vrba, Tudorovići i Đenaši za par dana

U naselju Ivanovići i lokalitetu Velja maslina Sekretarijat za investicije Opštine Budva izvodi radove asfaltiranja, a najavljeni su i dalji koraci koji će omogućiti da Velja maslina bude pristupačna turistima i promovisana na pravi način.

Asfaltiranje u Ivanovićima u toku; U naseljima Blizikuće, Vrba, Tudorovići i Đenaši za par dana | Radio Televizija Budva

Lokalitet Velja maslina je među brojnim projektima za ovu godinu koji je opravdano prepoznat kao jedan od prioriteta, smatra zamjenik sekretara za investicije Vukašin Mijatiović.

"Prvenstveno zbog značaja koji ima Velja maslina, a naročito zbog njenog istorijata i rariteta, budući da smo upoznati da je Velja maslina, stara oko dvije hiljade godina i da se poredi sa maslinom u Jerusalimu, koja je vezana za istorijat hrišćanstva, a takvih je samo pet u svijetu i to je nešto na čemu treba raditi i nešto što treba očuvati", kazao je Mijatović.

On je istako da je Sekretarijat ovom lokalitetu pristupio jako ozbiljno, tako da su radovi putne infrastrukture počeli na vrijeme, prije dolaska prvih gostiju.

"Nismo se tu zadržali, kako turisti često dolaze organizovano, mi smo prepoznali jedno mjesto zgodno za prilaz i zaustavljanje autobusa, gdje će se po našoj ideji postaviti klupe. Takođe, osvjetliće se i prilazna staza do Velje masline, duž koje su takođe planirane klupe", kazao je on.

Mijatović je naglasio da je finansijska situacija Opštine Budva u najboljem redu i da imaju brojne zahtjeve kako od samih građana tako i od investitora koji su započeli određene projekte.

"Imamo pedesetak kapitalnih projekata planiranih za ovu godinu sa obezbijeđenim sredstvima. Od toga smo dvadesetestak projakata označili kao prioriotet za prvi kvartal godine. Svi projekti su započeti, imaju po četiri ili pet bitnih koraka, i to je jako veliki obim posla", istakao je Mijatović.

Jedna od većih investicija koja je u toku je izgradnja putne infrastrukture sa pratećim instalacijama u naseljima Blizikuće, Vrba, Tudorovići i Đenaši. Asfaltiranje je najavljeno za nekoliko dana.

"Radi se od magistrale do Ruskog sela, nekih tri i po kilometra nove putne infrastrukture, sa svim pratećim instalacijama, kablovima za telekomunikaciju, novim vodovodnim cijevima i uličnom rasvjetom. Biće to jedna skroz nova slika u gradu, luksuzno naselje" zaključio je Mijatović.

Atmosferski kanal i radovi na loklitetu u centru grada, kako je kazao, biće završeni ubrzo.