17-07-2021

Austrijski mediji objavili članak o Crnoj Gori

Austrijski magazin za luksuzna putovanja, Connoiseur Circle, objavio je afirmativni članak o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji pod nazivom Crna Gora - najbolje sa Balkana, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.



Oni su kazali da novinar Jorg Bertram, koji je u aprilu boravio u studijskoj posjeti Crnoj Gori, u u članku objavljenom na deset strana pozvao čitaoce da tu provedu odmor, govoreći o raznolikosti turističke ponude i luksuznim hotelima.

"Visoke planine, duboke klisure, prelijepe uvale za kupanje i sela kao iz slikovnica: Crna Gora vas poziva na nezaboravno putovanje na vrlo malom prostoru. Nije ni čudo što zemlja sa najjužnijim fjordom u Evropi i raznovrsnom ponudom za aktivan odmor u prirodi već dugo privlači luksuzne putnike", naveo je Bertram u članku.

On je, boraveći u Crnoj Gori, obišao hotele u kontinentalnom dijelu Crne Gore, nastavljajući ka sjeveru i jugu zemlje.

Iz NTO je saopšteno da je Bertram imao priliku da se upozna sa ponudom hotela Hilton u Podgorici, SOA na Žabljaku i Bianca resort & spa u Kolašinu, dok je na crnogorskom primorju posjetio Regent Porto Montenegro, The Chedi Lustica Bay, Ananti Resort, Aman Sveti Stefan i novootvoreni luksuzni rizort One&Only.

Magazin Connoiseur Circle, koji izlazi četiri puta godišnje, namijenjen je čitaocima zemalja njemačkog govornog područja koji preferiraju luksuzna putovanja. O popularnosti magazina, govori i broj čitalaca, koji dostiže do 300 hiljada.

"Da je Crna Gora sve interesantnija destinacija za putovanja u Austriji svjedoči i nedavna objava najvećeg austrijskog medija Kurier.at koji je svojim čitaocima predložio osmodnevnu posjetu našoj destinaciji, ističući ljepote Boke Kotorske, pješčanih plaža, manastira i mediteranske klime, dok je austrijski portal derstandard.at promovisao putovanje vozom u Crnu Goru", navodi se u saopštenju NTO.

Oni su dodali da su prethodne sedmice i drugi renomirani mediji iz Njemačke, Austrije i Švajcarske, među kojima su Badische Zeitung, reisetopia.de i Saarbrücker Zeitung, pisali o Crnoj Gori kao atraktivnoj turističkoj destinaciji.

Iz NTO su podsjetili da je Austrija nedavno ukinula zabranu putovanja u Crnu Goru, što je objavljeno u svim austrijskim medijima, uključujuči i najčitaniji austrijski dnevni list Kleine Zeitung.