06-07-2023

Avio-kompanije mijenjaju red letjenja: Moguć veći priliv putnika na Aerodromu Podgorica

S obzirom na to da su određene aviokompanije tokom narednih dana promijenile red letjenja i najavile saobraćaj u terminima koji su već zauzeti na Aerodromu Podgorica i uprkos tome što smo ih informisali da su kapaciteti bukirani, ipak ćemo svima maksimalno izaći u susret, zbog čega je izvjesno da se narednih dana može očekivati povećan priliv putnika u terminalnoj zgradi, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.


Foto: Mina

"Osim toga, podsjećamo da je moguće i da neki letovi iz Tivta budu preusmjereni na Podgoricu, što se i desilo na primjer u nedjelju 2. jula, a što, takođe, dodatno može izazvati gužvu u terminalnoj zgradi Aerodroma Podgorica. Uprkos svemu, podsjećamo da je svaki let prošle nedjelje realizovan nesmetano zahvaljujući naporima zaposlenih Aerodroma Podgorica da u vanrednim okolnostima opsluže sve putnike i avione. To ćemo učiniti i svakom narednom prilikom kada je to moguće", navode u saopštenju.

Dodaju, da su Aerodromi Crne Gore već opslužili milionitog putnika ove godine i to mjesec ranije nego 2022.

"U isto vrijeme ističemo da je Aerodrom Podgorica tokom prve polovine 2023. godine opslužio oko 30 odsto više putnika u odnosu na rekordnu 2019. godinu", navodi se u saopštenju ACG.