12-09-2015

Balkanski karavan stiže u Budvu

“Balkanski karavan”, jedinstveni projekat predstavljanja turskih vrijednosti, koji će posjetiti Ohrid, Tiranu, Skoplje, Prizren, Mostar, Sarajevo i Beograd, u subotu 12. septembra stiže i u Budvu!

Balkanski karavan stiže u Budvu | Radio Televizija Budva

Program počinje u 17h na trgu ispred Starog grada, a tom prilikom, ambasador Turske u Crnoj Gori, gospodin Serhat Galip, posjetiće naš grad kako bi pružio podršku ovom interesantnom projektu.

"Balkanski karavan" je 7. septembra krenuo iz Turske, a umjetnici će pokazati turske narodne igre, teatar i Semu – ples derviša. Na sceni će takođe biti predstavljena umjetnost lijepog pisanja-hatat (krasnopis), zatim umjetnost obrade bakra, umjetnost ukrašavanja stakla i nešto sasvim posebno - Ebru umjetnost odnosno umjetnost slikanja na vodi. Sastavni dio programa biće i predstavljanje tradicionalne turske kuhinje.

Cilj ovog projekta, koji su zajedno realizovali opština Kućukćekmeđe i Institut Yunus Emre, jeste da se narodu Balkana, turistima i turskim državljanima nastanjenim na ovim prostorima, približi turska kultura i podsjeti na korijene, poboljša saradnja između ovih zemalja i predstave vrijednosti Turske.

Turistička organizacija opštine Budva pružila je punu podršku u dijelu organizacije i realizacije promotivne manifestacije turske kulture “Balkanski karavan”.